SAVAŞ YİNELEDİ: “ANTAKYA VE İSKENDERUN STATLARI YIKILMASIN“

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Atatürk ile İskenderun 5 Temmuz Statlarının yıkılarak yerlerine millet bahçesi yapılacağına ilişkin proje girişimlerine karşı çıkarak, her iki stadın da korunmasını istedi.

SPOR 20.06.2021, 10:40
56
SAVAŞ YİNELEDİ: “ANTAKYA VE İSKENDERUN STATLARI YIKILMASIN“

İskenderun ve Antakya’daki stadyumların yıkılmasına karşı olduğunu belirten Savaş, şunları söyledi:

“Atatürk Stadyumu’nun bir geçmişi var. Stadyumunun alanını bağışlayan insanlar, yeşil alan ve spor sahası şartıyla bağışlamış. Buna da saygı göstermek lazım. İskenderun ve Antakya’daki stadyumları yıkarsanız, amatör takım ve sporcular nerede spor yapacak?”

O bölgeye geçmişte TOKİ yapılmak istendiğini de söyleyen Savaş, o süreçteki tutumunu da şöyle aktardı:

"Buna karşı çıkmak için 3 defa şerh koydum. Çünkü Antakyalıların buradan başka nefes alacağı alan yok. TOKİ Başkanına, ‘Buraya bina yaptırırsanız, 1 saat içinde 50 bin kişi toplar, yine de yaptırmam’ dedim. Millet Bahçesi yapılacağı söyleniyor. Zaten milletin çocukları burada spor yapıyor.

İskenderun ve Antakya’daki statlar yıkılmasın. Hiç olmazsa BAL Ligi ve amatör maçlar burada oynatılır. Başka sahamız yok. Hatay’ın, en çok spor alanına ihtiyacı var. Ben, bu konunun arkasındayım. Herkesi bu konuda bize destek vermeye davet ediyorum.”

Lütfü Savaş, Antakya Atatürk Stadı’nda kapalı tribün ile sahanın korunmasını, açık maraton tribün ve stat dış sahasının ise yıkılarak millet bahçesi yapılabileceğini, ancak İskenderun’da ise bir başka tesis olmadığı için stadın yıkılmasına tamamen karşı olduğunu, kentte sahil boyunca çok sayıda millet bahçesi olduğunu kaydederek, “Statları yıkmaktan daha önemli olan; halka, gençlere ve çocuklara spor yapabilecekleri alanlar oluşturmaktır” açıklaması yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı