2021 YILINDA TURİZM KONUMUZ: “UMUMİ TUVALET”

Hatay ve Turizm kelimeleri her ne kadar yan yana kullanılsa da bir türlü somutlaşamıyor. Turizm toplantıları, Turizm Çalıştayları, Gastronomi Çalıştayları, Destinasyon Toplantıları ve 5 yıllık Turizm Planları derken Hatay’da gelinen noktada hala Umumi Tuvaleti konuşuyor.

YEREL HABERLER 21.01.2021, 15:00
53
2021 YILINDA TURİZM KONUMUZ: “UMUMİ TUVALET”

Hatay’da Turizm, Pandemi sürecinde iyice daralan esnafın her ne kadar beklentilerini yükseltse de ardı ardına sıralanan sorunlar beraberinde birçok soru işaretini de getiriyor. Özellikle Belediyeler, STK ve Valilik üçgeninde gidip gelen Turizm toplantıları çay sohbetlerinden öteye geçemiyor.

“UMUMİ TUVALET İLK KARŞILAMA İÇİN ÖNEMLİ”

Hatay Turizm Derneği Başkanı Hakan Boyacı Hatay’ın turizm sorunlarından önce birliktelik yoksunluğuna dikkat çekerken, Antakya’da Köprübaşı’nda gündemin hala Umumi Tuvalet olmasının turistleri ilk karşılama anlamında çok önemli olduğunu söylüyor.

“5 YILDIR GÜNDEME GETİRİYORUZ”

Antakya Köprü-Der Başkanı Mete Güneşer ise, umumi tuvalet konusunu 5 yıldır gündeme getiriyoruz. Bu alan Hatay’ın merkezi konumunda. Umumi tuvalet ile ilgili proje çıkardık, 2017 Şubat ayında çıkan proje de Umumi Tuvalette vardı ama hayata geçmedi dedi. Güneşer, “Bu konuyu 100 yıl önce dedelerimiz bile gündeme getirmiş. Engelliler için, kadınlarımız için doğru düzgün bir alan yok. Turistler için kötü bir durum. Köprübaşı’nda lavaboya girebilecek bir yerimiz yok. Diğer Büyükşehirlerde ücretsiz tuvaletler görebiliriz. Ücretinden ziyade önce yapılsın” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı