AMANOSLAR EKOTURİZME AÇILIYOR!

Terörle Mücadelede elde edilen büyük başarı, Türkiye’nin Cennet Köşelerinin yeniden keşfedilmesini sağlıyor. Eşsiz manzarası, şifalı otlarıyla doğa tutkunlarını cezbeden o noktalardan biri de, Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Şarlağan Şelalesi..

YEREL HABERLER 06.07.2022, 09:33 06.07.2022, 09:39
12
AMANOSLAR EKOTURİZME AÇILIYOR!

Terörle Mücadelede elde edilen büyük başarı, Türkiye’nin Cennet Köşelerinin yeniden keşfedilmesini sağlıyor. Eşsiz manzarası, şifalı otlarıyla doğa tutkunlarını cezbeden o noktalardan biri de, Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Şarlağan Şelalesi..

Bu şelale Manzarası ile nefes kesiyor. Doğa bitki örtüsü ile şifa dağıtıyor. Bir zamanlar teröristlerin yuvalandığı Amanos Dağları , artık yaylacıları ağırlıyor. Ekosistem açısından önemli bir merkez konumunda olan Amanos Dağları, bünyesinde ortalama bin çeşit endemik bitki barındırıyor.

Gaziantep, Hatay ve Osmaniye arasında bulunan Amanos Dağları, terörle mücadelede sağlanan başarının ardından rahat bir nefes aldı. Bölgedeki eşsiz manzarayı keşfetmek isteyenlerin sayısı giderek artıyor. Doğa yürüyüşüne çıkanlar, devasa şelalenin altında serinleyerek  ve havuzunda yüzerek yorgunluğunu atıyor. Köylüler ıhlamur çiçekleri toplayarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Gezi ve kamp için yaylaya çıkanlar, asırlık sedir ağaçları ve doğal su kaynarının oluşturduğu şelaleler eşliğinde doğanın tadını çıkartıyor.
Ayrıca burası, Tarihi ipek yolu güzergahında bulunan tarihi ve stratejik öneme sahip bir gölge .

Geçmiş zamanlarda Bir çok ticari kervanın geçtiği ve hac yolcularının uğrak yeriydi. Şimdi olduğu gibi tarihte de eşkıyaların yol kestiği kervancılardan haraç aldıkları en stratejik bir yer. Osmanlı devleti, bu yolun güvenliği için Yuvalı Güvenç arasına Paç Kalesini inşa ederek karakol oluşturmuş..

AMANOSLAR EKO TURİZM MERKEZİ OLMAYA ADAY…
Tarihi ve  stratejik öneme sahip  ve doğa dokusuyla ülkemizin en önemli turizm merkezi olma konumuna sahip Amanoslar’ın, eko turizme açılma konusunda TBMM Dijital mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay AK Parti Milletvekili Hüseyin YAYMAN şu açıklamayı yaptı; “Amanos Dağlarının zengin bitki örtüsü ve yaban hayatının çeşitliliği kitaplara konu olmuştur. Dağlarımızı terörden temizleyen kahraman güvenlik kuvvetlerimize teşekkür ederiz. 

Amanos Dağları sadece bölgemizin değil Türkiye’nin en önemli eko-sistemlerinden birine sahiptir. Amanoslar Flora ve faunasıyla heyecan verici bir alandır. 

Bu bölgemizin, doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılar, araştırmacılar ve şehirlerden sıkılan vatandaşlarımız İçin eşsiz bir turizm destinasyonu olduğunu görüyoruz.. Kültür ve Turizm Bakanlığımızla bu konuyu görüşüyoruz. Önümüzdeki günlerde Valiliğimiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın ortaklığıyla dağlarımızla ilgili özel projeler geliştirip, buraları turistlerin hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.. 

Önümüzdeki yıllarda bu bölgenin önemi çok daha iyi anlaşılacaktır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı