ANTAKYA OTOGARI’NDA “KORONA” SESSİZLİĞİ

Toplu taşıma araçlarında seyahat ile ilgili bir kısıtlama yok. Otobüs taşımacılığında istenilen saatte yolculuk HES kodu şartı ile devam ediliyor. Fakat Antakya Otobüs Terminali’nde her gün sessizlik hakim oluyor.

YEREL HABERLER 22.04.2021, 17:07
129
ANTAKYA OTOGARI’NDA “KORONA” SESSİZLİĞİ

İçişleri Bakanlığı’nın yeni tip korona virüsü (Covid19) salgını kapsamında alınan önlemler ile bu durumdan en çok etkilenenlerin başında otogar esnafı geldi. Yapılan kısıtlamaların ardından otogar boş kaldı.

Çok büyük sıkıntılar yaşadığını belirten esnaflar, yaklaşan Ramazan Bayramı ile yeniden işlerinin açılacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

YASAKLAR ARTTIKÇA SEFERLERİ AZALTMAK ZORUNDA KALIYORUZ

Durumlarının iç açıcı olmadığının altını çizen otogar esnafları; “yolcu durumumuz çok zayıf. Ramazan Bayramıyla birlikte inşallah bir hareketlenme bekliyoruz. Biz firma olarak çok sıkı tedbirler alıyoruz. Önlemlerimizi her gün arttırıyoruz. Bizim için insana bulaştığı zaman bir anlamı kalmıyor. Bizler her zaman halk arasında olduğumuz için tedbir konusunda bizler ilk sırada yer alıyoruz. Otobüs içerisindeki koltukları, tv ekranını ve kulaklıkları her zaman dezenfektan ile temizliyoruz. Araçlarımız yarıdan daha da az kapasite ile seyahat ediyor. Yasaklar arttıkça seferleri azaltmak zorunda kalıyoruz, araç gönderemiyoruz. Maske zorunluluğumuz var.” dedi.

BAYRAMDAN SONRA İNŞALLAH BİR HAREKETLENME OLUR

Sıkıntılarını belirten esnaflar; “Sefer yolculuklarımız kısıtlı oluyor. Otobüslerimiz beş altı kişiden sefere başlıyor. İsteğimiz ya tam kapanma olsun, ya da alınacak tedbirler daha sıkı olsun. Bizler otogar esnası için bir esneklik talep ediyoruz. Yaklaşan Ramazan Bayramı var ama devletimiz nasıl bir karar alacak bilmiyoruz. Biz otogar esnası olarak destek bekliyoruz. Kazancımız zaten belli çok az, yeterli gelmiyor. Şimdi bir beklentide değiliz. Bayramdan sonra inşallah bir hareketlenme olur.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı