ARITMA KALDIRILANA KADAR MÜCADELE HER HAFTA SÜRECEK

Yıllardır çözülmeyen ve artık bir halk sağlığı sorunu olan ‘’arıtma tesisi’’ sorununa tepkiler devam ediyor.

YEREL HABERLER 24.06.2021, 09:10 24.06.2021, 09:24
89
ARITMA KALDIRILANA KADAR MÜCADELE HER HAFTA SÜRECEK

Defne Değişim Hareketi öncülüğünde bir araya gelen mahalleli, kangren haline gelen arıtma tesisi sorunun daha fazla geç kalınmadan çözülmesi için tepkilerini bir kez daha dile getirdi.

Değişim Hareketi Yönetiminden Serdal Hasırcı “Bugün taleplerimizi iletmek için sizlerle beraber yine buradayız. 4 haftadır burada toplanıyoruz. Talebimiz kabul edilene kadar da burada olmaya devam edeceğiz” dedi.

Hasırcı konuşmasının devamında; Değerli defne halkı, değerli basın emekçileri, değerli misafirlerimiz ve Defne Değişim Hareketi’ne gönül vermiş değerli dostlarımız;

Makamı ve mevkisi ne olursa olsun kimsenin defne halkını oyalamaya hakkı yoktur. Defne halkının taleplerini kimse göz ardı edemez. Daha öncede belirttiğimiz gibi arıtma tesisi ile ilgili oyalama taktiği maalesef devam etmektedir. Buradan tekrar haykırıyoruz. Arıtma tesisi kaldırılsın yerine Defne’ye yakışır bir park yapılsın. Ayrıca şunun bilinmesini isteriz ki; defne halkının oylarını çantada keklik gören bu anlayış böyle devam ederse defne halkı seçim sandığında iyi bir ders verecektir.

Yıllardır arıtma sorununun çözümünü öteleyenler, halkın sağlığını önemsemediklerini net biçimde göstermiş oldular. Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Lütfü Savaş’a, Defne Belediye Başkanı sayın İbrahim Güzel’e ve Hatay milletvekillerine soruyoruz:

1- Bu mahallelerde ve bu sokaklarda yaşayan halkın bu koku yüzünden yaşamları alt üst oldu, bu sizi ilgilendirmiyor mu?

2- Bu mahallelerde ve bu sokaklarda yaşayan halkımız ne misafir kabul edebiliyor ne de evlerinin önünde oturabiliyor, bu durum sizi ilgilendirmiyor mu?

3- Arıtma tesisinin yaydığı kötü koku ve mikroplardan en çok çocuklar etkilenmektedir. Çocuklarda arıtma tesisinden dolayı artan sineklerden kaynaklı görülen hastalıklar sizi ilgilendirmiyor mu? Sizler çocuklarınızın bu ortamda büyümelerini ister misiniz?

4- Yaz aylarında evine kapanan, eve hapsolan, pencere dahi açamayan halkın bu sorununu neden çözmüyorsunuz?

5- Burada yaşayan halk parklara gidemez, parklarda oynayamazken övündüğünüz EXPO’nun bir önemi var mıdır

6- Arıtma tesisinden yayılan kokudan dolayı yemek yerken bile zorlanan bu halka reva gördüğünüz bu mudur? Bu halkın sağlıklı ve insana yakışır bir yaşam talebini neden oyalayarak geçiştirmeye çalışıyorsunuz?

Değerli defne halkı, bizler bu soruları sormaya devam edeceğiz. Bu soruların muhatapları büyükşehir belediye başkanı sayın Lütfü Savaş, Defne belediye başkanı sayın İbrahim Güzel ve Hatay milletvekilleridir. Bu halka bunu reva görmek kabul edilecek bir durum değildir.

Sorumluları uyarıyoruz!

Arıtma tesisinden çıkan ağır tonajlı araçların hızlı bir şekilde sokaklardan geçmesi kaza riskini ve beraberinde ölüm riskini getirmektedir. Bu durum mahalle halkını rahatsız etmektedir. Bu durumda herhangi bir can kaybı olmaması için acilen tedbir alın.

Buradan Defne’de ki dernek ve oluşumlara, siyasi parti ilçe örgütlerine sesleniyoruz:

Daha önce defne değişim hareketi olarak; sizleri defne halkının taleplerine ortak olmaya çağırmış ve buraya davet etmiştik. Ayrıca; arıtma tesisinin kaldırılması konusunda şimdiye kadar mücadele eden kişilere, derneklere, talebimize gerek sosyal medyadan gerekse buraya gelerek veya farklı platformlarda destek sunan herkese teşekkür etmiştik. Yine aynı şekilde emek veren herkese teşekkür ediyoruz ve herkesi buraya davet ediyoruz. Bu alanda beraber olalım, size vaat edilen 17 Ağustos tarihi oyalamanın dışında başka bir şey değildir.

Buradan taleplerimizi bir kez daha yineliyoruz:

1- Halk sağlığı sorunu haline gelen arıtma tesisi kaldırılsın, Defne’ye yakışır kent park yapılsın

2- Barınak sorunu derhal çözülsün, barınak daha yaşanılır koşullarda başka alana taşınsın.

3- Hizmetsizlik son bulsun

Son olarak; değerli defne halkı, defne değişim hareketi partiler ve siyasetler üstü bir oluşumdur. Bizler bu sorunların çözümü için bir araya geldik ve bu sorunların çözümü için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Her hafta aynı gün ve aynı saatte daha kalabalık bir şekilde herkesi bekliyoruz. Katılım gösteren herkese teşekkür ederiz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı