BAŞKAN GÜL: "İSKENDERUN'UN İL OLMASI İLE İLGİLİ ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL YOKTUR"

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, İskenderun'un il olmasıyla ilgili gündemi belirleyecek açıklamaya imza attı

YEREL HABERLER 06.04.2021, 11:58
49
BAŞKAN GÜL: "İSKENDERUN'UN İL OLMASI İLE İLGİLİ ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL YOKTUR"

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, İskenderun'un il olma konusunda oldukça önemli, İl olma yolunda önümüzü açacak açıklamada bulundu.

İskenderun'un il olması için önünde hiçbir sakınca oluşturacak bir durum olmadığını üzerine basa basa vurgulayan Başkan Gül,

İskenderun’un il olmasının Anavatan'dan ayrılması anlamına gelmediği gibi bahse konu jeopolitik ve jeostratejik konumu İskenderun'un il olmasının başka bir ülkenin elinede geçmeyeceğini hatırlattı

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül açıklamasında, "Ayrıca Suriye ile Hatay'ın sınır uzunluğundada bir kısalma olmayacak. Bu ayağı yere basmayan gerekçelerin dışında devlet sırrı olacak bahaneler yoksa, İskenderun il olmalıdır ve fazlası ilede hakkıdır. İskenderunun il olması Antakya'nında hayırına olacağını düşünüyorum. Daralan coğrafyasında kendi potansiyelini daha fazla kullanacak olan Antakyada daha hızlı ve sağlıklı gelişebilecektir." dedi.

Bu günlerde İl olma konusu tekrar gündeme gelmişken, el birliği ile hareket etmemiz gerektiğini savunan Başkan Gül," Bu İskenderunumuzun hakkıdır. Coğrafi konumu, potansiyeli bakımından İskenderun çoktan il olmayı hak etmiştir. İnşallah o günleri hep birlikte göreceğiz" ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı