Son Dakika

CUMHUR İTTİFAKI’NDAN BORÇLANMAYA TAM DESTEK

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı olağan toplantısı'nda, Cumhur İttifakı, şehir genelinde asfalt yapımı ve ayakkabıcılar sitesi yapımı için HBB tarafından istenilen 169 Milyon TL’lik borçlanma yetkisine tam destek verdi.

YEREL HABERLER 10.06.2021, 17:54
32
CUMHUR İTTİFAKI’NDAN BORÇLANMAYA TAM DESTEK

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.

HBB Başkan Vekili Fedai Yücedal başkanlığında yapılan toplantıda 2’si ek olmak üzere toplam 60 madde görüşüldü.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin on beş ilçede sürdürdüğü yol yenileme, asfalt yapım ve Antakya Ayakkabıcılar Sitesi düzenlemesi işleri için talep ettiği borçlanma isteği oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısının ardından HBB binası önünde açıklamalarda bulunan Cumhur İttifakı, şehir genelinde asfalt yapımı ve ayakkabıcılar sitesi yapımı için HBB tarafından istenilen 169 Milyon TL’lik borçlanma yetkisine tam destek verdi.

Cumhur İttifakı meclis üyeleri, 169 Milyon TL olarak istenen borcu 200 Milyon TL’ye çıkartarak hizmet yolunda idarenin önünü açtı.

HBB Meclisi öncesinde AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal öncülüğünde ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu toplantıda “Hatay’ın yararına, vatandaşın faydasına olan tüm işlere tam destek veririz. Yeter ki bize bu işler tam olarak bildirilsin” denilmiş, son meclis toplantısında da bu yönde hizmet için edinilecek borca tam destek verildi. Meclis toplantısının ardından ilçe belediye başkanları basın açıklaması yaptılar.

YILMAZ: CUMHUR İTTİFAKI OLARAK TAM DESTEK VERDİK

İlk olarak konuşan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, “Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 169 Milyon TL olarak istediği borcu biz 200 Milyon TL olarak destekledik.” DEDİ.

“Biz Hatay’ın yararına olan her işte misliyle varız. Burada kesinlikle engelleme söz konusu değildir. Hatay’ımıza hayırlı olsun. 15 ilçemize yapılacak hizmetleri komisyonda yazdırdık. Hizmetlerin takibinde olacağız. Hatay halkımıza hayırlı olsun” dedi.

DELİ: HATAY’A HAYIRLI OLSUN

Ardından Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli de, “Bugün burada tarihi bir gün yaşıyoruz. İlk defa meclisten gelen borçlanmaya misliyle ve oybirliği ile destek verdik. Bunun da Hatay’ın önünü açacağına inanıyoruz.” İfadelerimi kullandı.

“Vatandaşımızın çukurlara takılmaması için istenen 169 Milyon TL’lik borcu biz 185 Milyon’a tamamladık. Ayrıca Ayakkabıcılar Sitesi’nin yapımı için de istenilen 15 Milyon TL’lik borcu aynı şekilde onaylayarak karar verdik. Emeği geçen başta Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti İl Başkanlarımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyor, Hatay halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanları alınan kararın Hatay’ın menfaatine olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür ederek, yapılacak hizmetlerin Hatay’a hayırlı olmasını temenni etti

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı