Son Dakika

ESNAFIN KISITLAMAYI KALDIRACAK GÜCÜ YOK

Son dönemde yeniden artan Kovid-19 rakamlarının ardından yeni kısıtlamalar gündemde. Buna rağmen hala 1.dalga pandemi sürecinin yaralarını sarmaya çalışan Hatay esnafı ikinci bir kısıtlama uygulaması kaldıracak güçleri olmadığını söylüyor. Birçok esnafın öncelikli konusu ise geri ödemesi başlayan Krediler.

YEREL HABERLER 19.11.2020, 11:03
38
ESNAFIN KISITLAMAYI KALDIRACAK GÜCÜ YOK

Hatay’da çarşı esnafının öncelikli sorunları arasında yer alan kredi geri ödemeleri konusunda büyük sıkıntı yaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında başlattığı yeni kısıtlamalardan esnafın bir çoğu dert yanıyor. Birçok esnaf kısıtlamanın gelmesi gerektiğini fakat bununla birlikte de esnafın ödemelerinin ötelenmesi gerektiğini söylüyor.

“MAALESEF KREDİ KULLLANDIK”

Antakya Uzun Çarşı’da kumaş satımı yapan esnaf Abidin İşlekdemir piyasanın zor durumda olduğunu ifade ederken şöyle konuştu; “Allah sonumuzu hayra çıkarsın. Maalesef ilk dönemde kredi aldık, kullandık. Şimdi geri ödemesi var. Yıllardan beri küçük esnafın durumu sıkıntılı. İşler çok durdu, insanların alım gücü kalmadı. Malum her şeye zam geliyor. Bu da hepimizi büyük ölçüde etkiliyor.”

“KÜÇÜK ESNAF BİTTİ”

Ayakkabıcılar Çarşısı’nda faaliyet gösteren esnaf Gökhan Onur Aslan ise, pandemi sürecinde küçük esnafın neredeyse kalmadığını söyledi. Aslan konuşmasında, “Zaten birinci dalgada 2-3 ay evde durduk. Bu bizi çalışan ve iş veren olarak çok kötü duruma soktu. Bunun sıkıntısını bütün esnaf yaşadı. İkinci tedbirlere gelince şimdi daha farklı sıkıntılar olabilir. Zaten küçük esnaf bitti. Bir yandan işsizlik, bir yandan pandemi, bir yandan ekonomideki döviz artışı, insanların alım gücünün düşmesi herkesi zora soktu. Esnaf kan ağlayacak” şeklinde konuştu.

“NEREYE KADAR KAPATILACAK”

Uzun Çarşı’da esnaf Fadıl Aksaray ise konuşmasında, “Ortalık yeteri kadar zaten sıkıntılı durumda. Yasak veya tedbirlerin gelmesi yeterli değil. Bu şekilde tedbir alınamaz. Devlet büyüklerimiz veya konuyla ilgili kişilerin bize net çözüm üretmesi lazım. 1 ay çıkılmasın denilsin, ama 1 ay sonra bu iş bitsin. Şimdi kapatılacak ama bu nereye kadar kapatılacak. Kapatılınca bu olaylar bitecek mi? Maalesef sonuç alınamıyor. Her şey daha kötüye gidiyor” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı