GÜLLÜBAHÇE MAHALLESİ TEHLİKE ALTINDA

Antakya’nın en eski mahalleleri arasında yer alan Eski Antakya Evleri büyük tehlike saçıyor. Bakımsızlıktan derme çatma bir hale gelen evler hakkında kalan Güllübahçe Mahalle Muhtarı Rafet Yavrum evlerin büyük bir tehlike oluşturduğunu söyledi

YEREL HABERLER 19.11.2020, 10:39
100
GÜLLÜBAHÇE MAHALLESİ TEHLİKE ALTINDA

Güllübahçe Mahalle Muhtarı Rafet Yavrum, yaşanabilecek tehlikeler karşısında tedbir alınması gerektiğini ifade etti. Kullanılmamış ve terk edilmiş binaların ayakta zor durduğu mahallede, mahalle halkı ve Mahalle Muhtarı Rafet Yavrum, büyük bir tedirginlik içerisinde olduklarını dile getirdiler.

Mahallenin Saydam caddesinde bulunan evlerin yıkılmayla kaşı karşıya olduğunu dile getiren Muhtar Rafet Yavrum, “Ben sorunumuzu herkese ilettim, ama maalesef herkes SİT belasından korkuyor. Allah aşkına bunun neresi? Evler ayakta zor duruyor. Duvarlar çatlak, ha yıkıldı ha yıkılacak. Olası bir tehlike de bunun sorumlusu kim olacak? Önlem alınması veya bu binaların yıkılması için illa birilerinin başına bir olay mı gelmesi gerekiyor? Binalar herkesin gözü önünde. Ayakta zor duruyor. Yetkililere bir kez daha sesleniyorum, lütfen bizleri bu tehlikeden kurtarın. Allah korusun olası bir olaydan sonra alınacak önlemlerin hiçbir kıymet-i harbiyesi olmayacak.” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN YETKİLİLERE SESLENİYORUM”

Mahalle halkının da her zaman bu sorunu kendisine ilettiğini, Mahalle Muhtarı olarak da kendisinin Antakya Belediye Başkanı İzzetin Yılmaz’a ilettiğini belirten Muhtar Rafet Yavrum konuşmasının devamında: “Ben sayın Antakya Belediye Başkanımıza olayı iletiyorum, sayın Başkanımız Allah var bir şeyler yapmak istiyor ama Yüksek Anıtlar Kurulu’ndan bir türlü izin çıkmadığını söylüyor. SİT olduğu için bir şey yapamadıklarını dile getiriyor. Ama belediye olarak kendilerine izin verilmesi halinde tüm bu tehlikeleri temizleyeceklerini söylüyor. Ben bir muhtar olarak Yüksek Anıtlar Kurulu’na sesleniyorum, illa birilerinin ölmesi mi gerekiyor? Bu sorun sadece Güllübahçe Mahallesi’nin değil, tüm Hatay’ın sorunudur. Başta Valimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kaymakamız ve bütün yetkililere sesleniyorum, gelin görün. Tehlike geliyorum diyor.” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı