HATAY'DA, TÜRK KIZILAY'ININ 153. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLANDI

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde, Türk Kızılay'ının 153. kuruluş yıl dönümünü kutlandı. Başkan Özbakış ve beraberindekilerle Türk Kızılay'ının 153. kuruluş yıl dönümü nedeniyle gökyüzüne beyaz güvercin bıraktı.

YEREL HABERLER 11.06.2021, 18:15
33
HATAY'DA, TÜRK KIZILAY'ININ 153. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLANDI

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde, Türk Kızılay'ının 153. kuruluş yıl dönümünü kutlandı.

Başkan Özbakış ve beraberindekilerle Türk Kızılay'ının 153. kuruluş yıl dönümü nedeniyle gökyüzüne beyaz güvercin bıraktı.

Daha sonra, meydanda açılan stantlar gezildi, vatandaşlara ekmek arası kavurma ikram edildi.

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kudret Özbakış, Köprübaşı Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Türk Kızılay'ının kuruluş yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Hatay’daki tüm şubelerimizle burada halkın içerisinde içinden çıktığımız milletimizle beraber Kızılay’ın kuruluş yıldönümü kutlamak için buradayız. Kızılay 11 Haziran 1868 tarihinde kuruldu. Ve aradan 153 yıl geçti. Öncelikle savaş alanındaki yaralı ve Osmanlı askerlerine ve tüm askerlere yardım etmek için kurulmuştu. Daha sonra Hilali Ahmer Cemiyeti adını aldı. Cumhuriyet kurulduktan sora Atatürk’ün verdi ismiyle Kızılay adını alarak çalışmalarını sürdürdü Kızılay Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. 544 şubesiyle Türkiye’nin her köşesinde, insan ızdırabının olduğu her yerde ve aynı zamanda Dünya 57 ülkede faaliyetlerine devam etmektedir. Afrika’dan Suriye’ye kadar birçok ülkede yardımda bulunmaktadır. Kızılay’ımız faaliyetlerini gerçekleştirirken 7 tane ilkesi vardır. Türkiye’de geçen yıl ulaştığımız insan sayısı 26 milyonu bulmuştur. Dünya da ise bu sayı 57 ülkede 8 milyonu geçmiştir. Barınma, beslenme, sosyal işler ve kan merkezimizle beraber Türkiye’nin kan ihtiyacının önemli bir kısmını Kızılay karşılamaktadır. Kızılay toplumun bağrından çıkmıştır. Bu milletin marka değeridir. Dünya’da iftiharla hizmetlerini Türk Milletinin başını yukarı da tutacak şekilde devam ettirmektedir.” 

Türk Kızılay'ının kuruluş tarihini anlatan Özbakış, "Türk Kızılay, Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruyuşudur, insan ızdırabının olduğu her yerde ve aynı zamanda dünyada 57 ülkede faaliyetlerine devam etmektedir." dedi.

“Biz milletten gücümüzü almaktayız. Milletin bağışlarından gücümüzü almaktayız. Burada devletin çeşitli  kademelerinde görev alan insanlarımız var. O arkadaşlarımızın destekleri bu milletimizin bağışlarıyla bu faaliyetleri sürdürmekteyiz. Burada kavurma dağıtımı yapacağız. Çocuk gençlik merkezimiz, toplum merkezimiz, bisikletli gençlerimiz ve buradaki görevli kişilerle beraber vatandaşlarımıza çeşitli hediyeler verecek. Burada Kızılay’ı anlatan birçok etkinlik yapıyoruz.  Kızılay Hatay’daki şubelerimizin önemli bir kısmında örgütlü haldedir. 7 şube 3 temsilcilikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde Hatay’daki teşkilatlanmamızı tamamlamış olacağız. Çalışmalarımıza aralıksız devam etmekteyiz. Tüm şubelerimiz le birlikte yaklaşık 1 milyon gibi bir rakam kıyafetinin dağıtımını gerçekleştirdik. Gıda yardımlarını da sürdürüyoruz. Kan işleri de Hatay’da 35 personel ile birlikte hastanelerimize kan takviyesi yapıyoruz. Toplum merkezimizde insanlarımıza balık tutmayı öğretiyoruz.”

HABER-KAMERA: RECEP DAĞDELEN

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı