HATAY’DA 2 KÖYÜ TIRTILLAR BASTI

Hatay’da ormanlık alanı istila eden tırtıllar köyleri tehdit etmeye başladı. Yayladağı İlçesi’ne bağlı Sungur ve Sürütme köylerinde ormanlık alandan yerleşim yerlerine kadar inen tırtıllar, bölge halkını tedirgin ederken bitki örtüsüne de zarar veriyor.

YEREL HABERLER 03.06.2021, 13:55 03.06.2021, 15:34
142
HATAY’DA 2 KÖYÜ TIRTILLAR BASTI

Köyleri ve mezralarının olumsuz etkilendiği tırtıl istilası nedeniyle meşe ağaçları başta olmak üzere birçok bitki zarar gördü.

Ağaçların yapraklarına zara veren tırtıllar, insanlarda temas sonrasında kaşıntı ve kızarıklık oluşturuyor.

Tırtılların ormanları tahrip ettikten sonra bahçelere kadar geldiğini ifade eden Mahalle sakinlerinden Cuma Yıldırım, şunları söyledi:

Yüzlerce ağacım zarar gördü. Bu durumun bir çözümü olmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine başvurduk, konuyu bildirdik. Bizi Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne aktardı. Burası da Yayladağı İlçe Müdürlüğü’nün ilgileneceğini söyledi. Şu an bizimle ilgilenen yok. Mart ayının sonundan itibaren ortay acıkan bu tırtıllar, bize zarar vermeye devam ediyor. Çam tırtılı olsaydı, yirmi gün sonra bu sıkıntı geçerdi.”

Vatandaşlar, zararlarının çok olduğunu vurgulayarak yetkililere seslendi:

Bahçelerimize ve tarım alanlarımıza bir buçuk aydır giremiyoruz. Bu durumda bir ilaçlama yapılabilir. Tırtıllar bir tane ölüyor, bin tane doğuyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Böcek vücudumuza temas ettiğinde kaşınma oluyor ve kızarıklıklar oluşuyor. Ne bahçeye ve de ormanlarımıza gidebiliyoruz. Keçilerimizin otlanacağı bir yer kalmadı. Tırtıl böceği dağı yedi bitirdi. Şimdi ise bahçelere doğdu ilerliyor. Bahçelerde zeytin, ceviz, erik ağaçlarının meyvelerini dökerek zarar veriyor. Devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Bu sıkıntımızı bir an önce yetkililer çözerse bizler daha fazla zarar görmemiş oluruz. Tırtıllar dokuz, on bin hektarlık alan yayılmış.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı