Son Dakika

HATAY’DA KADINA YÖNELİK ŞİDDETTE 4 BİN 37 TEDBİR KARARI

Antakya’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Kapsamında, kadına yönelik şiddetle mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

YEREL HABERLER 27.11.2020, 09:16
47
HATAY’DA KADINA YÖNELİK ŞİDDETTE 4 BİN 37 TEDBİR KARARI

Hatay Vali Yardımcısı Tetikoğlu, kadına yönelik şiddetin sadece kadını değil, çocukları, aileyi ve tüm toplumu de etkilediğini belirterek, “İnsan hakkı ihlali olan kadına yönelik şiddetin önlenmesi ülkemizin öncelediği en temel sosyal konuların başında gelmektedir.” dedi.

Antakya’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Kapsamında, kadına yönelik şiddetle mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Valilik Tayfur Sökmen toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu başkanlık ederken İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sandıkçı, Şiddeti Önleme ve İzleme Müdürü Kevser Soydan Sandıkçı ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, 2020 yılında Hatay’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında 4 bin 37 tedbir kararının alındığını söyledi.

YERELDE ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Düzenledikleri toplantının 81 ille beraber eş zamanlı olarak düzenlendiğini hatırlatan Tetikoğlu, “Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerimizin 2012 yılında kurulması ve 2019 sonuna kadar 81 ildeki teşkilatlanmalarını tamamlamaları, yereldeki kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarını hızlandırmıştır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imzalanan İşbirliği Protokolü ile 2020-2021 yıllarını kapsayan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı hazırlanmıştır. Talimatım doğrultusunda Hazırlanan İl Genelgemiz ile ilimizde de iş birliği çalışmaları başlatılmıştır.” dedi.

HEDEFİMİZ FARKINDALIK YARATMAK

Bu yılda 15-30 Kasım arası planlanan etkinliklerle farkındalık çalışmalarının başladığını belirten Tetikoğlu, “İçişleri Bakanlığımızın Kadın Destek Uygulaması (KADES), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığımızın Alo 183 Sosyal Destek Hattı da yine acil durumda hızlı müdahaleyi sağlayan destek sistemimizdir. Koruyucu çalışmalarımızın yanında şiddetin henüz ortaya çıkmadan bertaraf edilmesine yönelik önleyici çalışmalarımız da devam etmektedir. Bu doğrultuda; Seminerler, eğitimler, eğitici eğitimleri ve 25 Kasım haftası gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile konuya ilişkin farkındalık arttırılmaktadır.”

TÜM KURUMLAR 7/24 ÇALIŞIYOR

 “Bugün kadınlarımıza yönelik, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimiz, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimiz (ŞÖNİM), Kadın Konukevlerimiz, Sosyal Hizmet Merkezlerimizde hizmet sunduğumuz Şiddetle mücadele irtibat noktaları, Polis ve Jandarma Aile İçi Şiddetle Mücadele Büro Amirlikleri, Adli Destek ve Mağdur Hizmet Müdürlüğü, Aile Destek Merkezleri (ADEM), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız ile 7/24 çalışmalarımız devam etmektedir.İnsan hakkı ihlali olan kadına yönelik şiddet; yalnızca kadınları değil, çocukları, aileyi ve tüm toplumu olumsuz etkilemektedir. Şiddetin önlenmesi ülkemizin öncelediği en temel sosyal konuların başında gelmektedir. Bu noktada bu toplantıda yer alan her kurumun üzerinde önemli sorumluluklar bulunmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarının birlikte ve koordineli şekilde çalışma kültürünü geliştirmesi son derece önemlidir.”

905 VATANDAŞ KADIN KONUK EVLERİNE SIĞINDI

“Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 2020 yılında Hatay ilimizde, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimiz (ŞÖNİM) tarafından gerçekleştirilen eğitimler ile 807 kişiye eğitim ve seminerler verilmiştir. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Seminerleri kapsamında 1.842 kolluk görevlisine eğitim verilmiştir. 3 bin 826 kadın, 364 erkek ve 56 çocuk olmak üzere toplam 4 bin 246 vatandaşımız ŞÖNİM’den hizmet almıştır. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında 4 bin 37 tedbir kararı alınmıştır. 497 Kadın ve 408 çocuk olmak üzere toplamda 905 vatandaşımız kadın konukevinden hizmet almıştır. Nihai hedefimiz toplumda şiddetin tamamen yok edilmesidir. Kadının güçlü olduğu bir ülkede aile, toplum ve ülke daha güçlü olur.” diye konuştu.

Toplantıda Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların çalışmaları değerlendirilerek mevcut duruma ilişkin analizler yapıldı. Ardından İçişleri Bakanlığımız tarafından hizmete geçirilen Aile içi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ziyaret edilerek, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alındı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı