Her öğrenci ve personel için bir ağaç

İste Rektörü Depci: “Öğrenci ve Personelimizin Her Biri İçin 1 Ağaç Dikeceğiz”

YEREL HABERLER 26.10.2020, 09:43
50
Her öğrenci ve personel için bir ağaç

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci katıldığı özel bir televizyonda 10 Ekim’de Hatay’ın Belen ilçesinde başlayan ve kısa süre içinde İskenderun ile Arsuz ilçelerine de yayılan yangının ardından ilk ağaç dikimini gerçekleştiren İSTE Rektörlüğü olduğunu hatırlatarak  “Bir ağaca karşılık binlerce ağaç dikeceğiz” dedi.

Neden ilk fidan projesine başladıkları hakkında da bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Tolga Depci; “İskenderun, Belen ve Arsuz başta olmak üzere tüm Hatay halkının göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı da teşekkür ederek” şöyle konuştu:

HER ÖĞRENCİ İÇİN BİR AĞAÇ

“Yangın sonrası herkes ağaç dikmek istedi. “Bu güzel davranış birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü olduğunun en büyük göstergesi oldu. Aslında ağaç dikme olayı birçok bilim dalının iç içe olduğu ve organize hareket ettiği bir konsepttir. Yani dikim alanının belirlenmesi, toprağın hazırlanması, bölgeye uygun ağacın seçilmesi gibi. Üniversite olarak bizler hangi ağacı hangi noktaya ne zaman dikmemiz gerektiği konusunda bir çalışma gerçekleştirdik. Üniversitelerin görevleri arasında eğitim-öğretim, bilimsel araştırma yapmanın yanı sıra topluma hizmet ve önder olmaları bulunmaktadır. İlk fidan dikme düşüncemizi Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’a ilettik. Kendisinin bizlere çok desteği oldu, bundan dolayı da buradan teşekkür etmek istiyorum. Yine ilçe kaymakamlarımız, İlçe belediye başkanlarımız, İSTE ailesi de bu çalışmamıza destek verip bizlerle beraber olan herkese de teşekkür etmek istiyorum. Üniversitemizin her akademik ve idari personeli ile her öğrencisi için bir fidan dikeceğiz. Elimizden geldiği kadar bu işe gönül vereceğiz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı