İL SAĞLIK MÜDÜRÜ’NDEN İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ’NE SÜRPRİZ ZİYARET

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa HAMBOLAT,12 Eylül Dünya İlk Yardım günü münasebetiyle daha önce gerçekleştirmeyi düşündüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği ziyaretini bugün yaptı.

YEREL HABERLER 15.10.2020, 15:41 15.10.2020, 15:43
157
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ’NDEN İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ’NE SÜRPRİZ ZİYARET

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa HAMBOLAT,12 Eylül Dünya İlk Yardım günü münasebetiyle daha önce gerçekleştirmeyi düşündüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği ziyaretini bugün yaptı. Yapılan bu anlamlı ziyarette Sayın İl Sağlık Müdürü’ne, Acil Sağlık Hizmetleri Başkan ve Yardımcısı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı, Destek Hizmetleri Başkanı, Personel Hizmetleri Başkanı ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı eşlik etti.
İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mehmet KAÇIRA, ziyarete gelen heyeti kapıda karşılayarak, İlimizde yürütülen 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Ambulans ve Vaka Hizmetleri, Personel ve teçhizat donanımı hakkında detaylı bilgiler sundu. Daha sonra Sayın HAMBOLAT, çağrı merkezi ve 112 Acil Yardım ambulanslarında görevli sağlık personelleri ile bir araya gelerek bir süre sohbet etti ve yürüttükleri zorlu ve meşakkatli görevlerinden dolayı teşekkürlerini sundu, başarılar diledi.
Sayın İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa HAMBOLAT;’’Hatay 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği olarak Hatay ilinde,74 adet tam donanımlı kara ambulansı,2 adet motosiklet ambulans,1 adet paletli kar ambulansı,3 adet dört yataklı tam donanımlı kara ambulansı,1 adet yoğun bakım/obezite ambulansı ile halkımıza hizmet sunumunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca,4 adet A tipi(Hekimli),2 adet B tipi,4 adet C tipi olmak üzere toplam 60 Acil çağrı istasyonumuz ve bir adet komuta kontrol merkezi ile bildirilen vakaları kabul ederek hastaların en hızlı şekilde sağlık tesislerine sevk organizasyonlarını gerçekleştiriyoruz. ‘dedi. Sayın HAMBOLAT,112 Acil Sağlık Hizmetlerinin önemli bir sağlık hizmeti olduğunu, bu pozisyonlarda çalışan, görev alan ve sorumlulukları hayli fazla olan sağlık personellerinin, müdahalesindeki etkinlik, verimlilik ve kaliteyi her zaman üst seviyede tutmaya çalıştıklarını da ifade etti. HAMBOLAT, “Sağlık politikalarındaki ani gelişmeler, Korona Virüs salgını ile mücadele, teknolojik yenilikler ve ifa edilen meşakkatli çalışmalarla acil sağlık hizmetlerinde ciddi gelişmeler elde etmemize, Bakanlığımızca sürekli olarak yayınlanan kamu spotlarına ve her kademede verilen bunca eğitimlere rağmen maalesef asılsız ihbar sayısı ve karşılığı olmayan çağrıların halen yüksek olması bizleri üzüyor. 112 Acil hattını gereksiz yere meşgul etmemeliyiz ve trafikteki Acil Yardım Ambulanslarına yol verme hususunda daha duyarlı olmalıyız.112 Acil çağrı hattının bir gün kendimiz veya sevdiklerimiz için lazım olabileceğini asla unutmamalıyız.’’ dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı