KARDEŞ ŞEHİRLERİN BAŞKANLARI EXPO İÇİN GÖRÜŞTÜ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın Almanya’daki kardeş şehri Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler ile çevirim içi toplantıda bir araya geldi. Hatay’da gerçekleşecek Expo için fikir alışverişinde bulunan kardeş şehirlerin başkanları organizasyon öncesi yaşanan gelişmeleri ve süreci birlikte değerlendirdi.

YEREL HABERLER 21.01.2021, 12:47 21.01.2021, 12:49
32
KARDEŞ ŞEHİRLERİN BAŞKANLARI EXPO İÇİN GÖRÜŞTÜ

GÖRÜŞMEDE 25 YILLIK KARDEŞLİK VURGUSU ÖNE ÇIKTI
Organizasyon tarihinde yaşanan değişikliğin sebeplerini mevkidaşı ile paylaşan Başkan Savaş, “Pandemi sürecinde insanların seyahat etmesi ve organizasyona katılması zorlaştı. Expo yöneticileri ile konuşup tarihte değişikliğe gittik. Her ne kadar 10 Aralık tarihinde başlayacak olsa da siz kardeşlerimizi bu bahar aylarında yanımızda görmek, misafir etmek isteriz” dedi.
Hatay ile Aalen’in 25 yıllık kardeşliğe sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Lütfü Savaş, “Siz bizim kadim dostumuzsunuz. Sizi ve heyetinizi yanımızda görmek bizi mutlu eder. Ülkemizde aşılama başladı. Bahar aylarında hastalığın etkilerinin azalmasını bekliyoruz. Nisan-mayıs aylarında sizi yanımızda görmek isteriz” ifadelerini kullandı.

RENTSCHLER: “EXPO BİZİM İÇİN DE GÖNÜL MESELESİ”
Lütfü Savaş’ın ve Hatay halkının Expo için çok emek harcadığını belirten Aalen Belediye Başkanı Rentschler, “Expo’da yanınızda olmayı çok istiyoruz. Düzenleyeceğiniz Expo bizim için de gönül meselesi. Organizasyon için çok emek harcadınız. Aralık ayında hem Noel hem de bütçe görüşmelerimiz sebebiyle takvimimiz çok yoğun oluyor. Pandemi ve karantina süreçleri uygun olursa bu yılın bahar aylarında ziyaretinize gelebiliriz” dedi.
Türklerin misafirperverliğinin hiçbir şeyle kıyaslanamayacağını belirten Rentschler, Başkan Savaş ve heyetini eylül ayında gerçekleştirecekleri şehir festivaline davet etti

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı