Son Dakika

LÜTFÜ SAVAŞ, VAKIF İŞHANI İÇİN KONUŞTU: BİZİ AŞAR HÜKÜMETİMİZ YAPABİLİR

Antakya köprübaşındaki Vakıf İşhanı yerinin yeşil alana dönüştürülmesi yönündeki isteklerin yeniden gündeme gelmesi üzerine görüşlerini açıklayan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Vakıf İşhanı’nın kamulaştırılarak kente yeşil alan olarak kazandırılmasını kendilerinin de istediğini, ancak Büyükşehir Belediyesi’nde 35-40 Milyon Liralık bir kamulaştırma bedeli bulunmadığını, sorunun, güçlerini aştığını kaydetti.

YEREL HABERLER 15.02.2021, 12:26
127
LÜTFÜ SAVAŞ, VAKIF İŞHANI İÇİN KONUŞTU: BİZİ AŞAR HÜKÜMETİMİZ YAPABİLİR

Başkan Savaş, Hükümet’in, genel bütçeden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 40 Milyon Lira aktarmak suretiyle, mevcut yerin yeşil alana dönüştürülebileceğini bildirdi.

Başkan Savaş, sorunun, Büyükşehir Belediyesi’nin gücünü aştığını ifade ederken, Türkiye’nin en faal vergi veren 10. ili olan Hatay’ın, genel bütçeden ödenek aktarılmak suretiyle böyle bir alanı yeşil alan haline getirebileceğini, bunun için de siyasilerin soruna ciddi biçimde el atması gerektiğini savundu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak, üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini ve mevcut yeri yeşil alan olarak planladıklarını, ancak Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün itiraz ederek, mahkeme yoluyla yeşil alanı iptal ettirdiğini hatırlatan Savaş, “Yeşil alan isteğimiz, Anıtlar Yüksek Kurulu’nca kabul görmedi. Bizim de 1200 M’lik alan için 40 Milyon Lira verecek ne gücümüz, ne de bütçemiz var. Sorun, genel bütçeden Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ödenek aktarılmasıyla aşılabilir. Bunu da, İktidar Hatay Milletvekilleri isterlerse yapabilirler” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı