MİLLETVEKİLİ YAYMAN, DEPREMDE GÖÇENLERİ HATAY’A DAVET EDİYORUM

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı, AK Parti Hatay Milletvekili ve 28. Dönem milletvekili adayı Hüseyin Yayman, Kırıkhan, Hassa ve Samandağ’da yoğun temaslarını sürdürüyor.

YEREL HABERLER 03.05.2023, 15:20
7
MİLLETVEKİLİ YAYMAN, DEPREMDE GÖÇENLERİ HATAY’A DAVET EDİYORUM

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı, AK Parti Hatay Milletvekili ve 28. Dönem milletvekili adayı Hüseyin Yayman, Kırıkhan, Hassa ve Samandağ’da yoğun temaslarını sürdürüyor. Vatandaşlarla birebir ilgilenen ve sorunlara yerinde müdahale edip çözmeye çalışan yayman, gittiği her mahallede büyük ilgi görüyor. Her konuşmasında depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için kuranı Kerim okutan Yayman, “Bugün siyaset günü değil, yaralarımızı sarma günüdür” dedi. 14 Mayıs 1950 seçimlerinde Adnan Menderes’in her türlü engellemelere rağmen seçimi galibiyetle tamamladığını kaydeden Yayman, “O günlerden bugünlere geldik. O gün “Yeter söz milletindir” deniyordu. Bugün ise Söz de, karar da, icraat da milletindir” diyoruz.

EN BÜYÜK HASARI HATAY GÖRDÜ

Hepimiz yakın zamanda büyük bir acı yaşadık. Allah bir daha böyle bir acıyı hiç kimseye yaşatmasın. Biz Hatay’da da, Gaziantep’te de, Kahramanmaraş ve diğer illerimizde de böyle bir acının yaşanmaması için çalışacağız. Son vatandaşımız kalıcı konutuna yerleşene kadar çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HATAYLILAR OLARAK DEPDEMDE DEĞİL, UNUTULDUĞUMUZDA ÖLÜRÜZ

Hataylıların 6 Şubat’tan bu yana büyük imtihan vermeye devam ettiğini belirten Yayman; “6 Şubat’ta en fakir vatandaşımızın konforu, şu an en zengin vatandaşımızın konforundan daha iyiydi. Şu anda çadırkentlerde çok zor şartlarda yaşayan ve hiçbir mahremiyeti kalmayan vatandaşlarımız büyük imtihan veriyor. Hataylılar olarak Türkiye’ye bizleri unutmayın diyoruz.. Hatay’ın her şeye ihtiyacı vardır. Ancak en çok ilgi, şefkate ve sevgiye ihtiyacımız var. Buradan bir kez daha seslenmek istiyorum; Biz Hataylılar olarak depremde değil, unutulunca ölürüz” dedi.

İL DIŞINDAKİ HATAYLILAR OYLARINA SAHİP ÇIKMALIDIR

Deprem sonrası Hatay dışına çıkmak durumunda kalan vatandaşlara da seslenen Yayman, “Hatay’ımızın dışında konaklayan vatandaşlarımız oylarına ve demokrasiye sahip çıksın. AK Parti olarak tüm organizasyonları yapıyoruz. İl başkanlığımız bu konuda çalışıyor. Vatandaşlarımızı getirmek için iletişim hatları kurup sürekli onlarla konuşuyoruz. Geldiklerinde burada kalacakları yerleri düzenlemeye çalışıyoruz..

Hatay dışına geçici süreliğine göç etmek durumunda kalan vatandaşlarımız bulundukları ildeki valilik ve kaymakamlık tahliye birimlerine müracaat etmek suretiyle yol belgesi alıp Hatay’a gelip oylarını kullanabilirler. Değerli vatandaşlarımızı muhakkak bekliyoruz. Oylarına, geleceklerine ve Hatay’a sahip çıkmalarını rica ediyoruz. Ben inanıyorum ki değerli hemşehrilerim Hatay’a, Cumhur İttifakı’na, geleceklerine ve Cumhurbaşkanımıza sahip çıkacaklardır” dedi.

Yayman konuşmasında “Ne söz verdiysek yapacağız. Kırıkhan’a 20 bin, Samandağ’a 20 bin, Hassa’ya 5 bin konutu 1 yıl içinde yapacağız. Hatay’a toplam 200 bin konut yapacağız. konutlarımızı 1 yıl içinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

TARLADA İZİMİZ, HARMANDA YÜZÜMÜZ VAR

Hatay’ın 15 ilçesinde gezmedik yer bırakmadığını belirten Yayman konuşmasını şu ifadelerle tamamladı; “Hatay’ın bir evladı olarak geride kalan 5 yılda gitmediğim mahalle, çalmadık kapı bırakmadım. Sizlerden geride kalan 5 yılda Cumhurbaşkanımızı desteklediğiniz gibi önümüzdeki 5 yılda da güçlü şekilde desteklemenizi rica ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

Milletvekili adayı Hüseyin Yayman, 14 M

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı