ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI HATAY ŞUBESİNİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Genel Kurulda Şube Başkanlığına Fehmi Azboy seçildi. Şube yönetimi ise Mehmet Ali Gür, Hayrettin Köroğlu ve Ali Uçar’dan oluştu.

YEREL HABERLER 09.01.2023, 19:06
19
ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI HATAY ŞUBESİNİN 1. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Genel Kurulda Şube Başkanlığına Fehmi Azboy seçildi. Şube yönetimi ise Mehmet Ali Gür, Hayrettin Köroğlu ve Ali Uçar’dan oluştu.

Açılış konuşmasının ardından Genel Kurulu yönetmek üzere Divan teşekkül etti. Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı sunulan teklif üzerine Genel Başkan Yardımcısı Remzi Karataş yaptı.

GENEL BAŞKAN DEVLET SERT: “BAZI ÇALIŞANLARIMIZIN ÜCRETLERİNİN ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNDE KALMASI MUTSUZ BİR TABLO OLUŞTURDU”

Hatay Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkan Devlet Sert, yeni asgari ücret tutarında gelinen seviye ile birlikte özellikle bazı çalışanların ücretlerinin asgari ücret seviyesinde kalmasının mutsuz bir tablo oluşturduğuna dikkat çekerek, “ Revize çalışmalarına başladık. Bu konuda çok hassas davranıyoruz. Özellikle Aile Bakanlığı’ndaki arkadaşlarımızı mutlu edecek planlamaları yapıyoruz” dedi.

Genel Başkanı Devlet Sert, genel kurulda yaptığı konuşmada şunları söyledi

“Hem siyasette yoğun bir gündem var, hem de çalışma hayatında yoğun bir tempo var. Dolayısıyla yoğun gündemle alakalı çalışmalarımızı sizlere de aktarmak istiyorum.

Biliyorsunuz malum asgari ücret açıklandı. Açıklanan rakamla bazı kurumlarımızdaki ücretler asgari ücret seviyesine geldi. Alacak olduğumuz ek ödemeyle birlikte ve yapılacak olan KÇP ile yine alınan rakamın üzerine çıkarak sözleşme müzakerelerimizi yapacağız.

Aile Bakanlığımızda toplu sözleşme biliyorsunuz geçen dönem yapılmıştı. Yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinde ne sıkıntılar çektiğimizi sizler daha iyi biliyorsunuz. Şu an da gelmiş olduğumuz noktada asgari ücretin bu seviyelere çıkması ve çalışanlarımızın asgari ücret seviyesinde kalması üyelerimiz üzerinde mutsuz bir tablo oluşturmuştur. Önümüzdeki günlerde tekrar bunu revize etmek için bakanlıklarda randevularımız başladı. Bu konuda çok hassas davranıyoruz. Özellikle Aile Bakanlığımıza bağlı kurumlarda görev yapan bu arkadaşlarımızı da mutlu edecek şekilde planlamalarımızı yapıyoruz.

“EYT VE ZORUNLU EMEKLİLİK DÜZENLEMELERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde EYT konusunda hükümetimiz tarafından bir düzenleme yapıldı. Geçmişte Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de başlattığı girişimlerin bugün mutlu bir tablo ile sonuçlanmasından bizler de mutlu olduk. Bu konuda göstermiş olduğu tavır için hükümete teşekkür ediyorum

Bir yanda EYT, bir yanda 696 KHK ile birlikte özellikle kamuda zorunlu emeklilik diye tabir ettiğimiz bir konuda çözülmüş oldu. Yani kadroya geçtikten sonra kurumlarımızda 5-10-15 yıl hizmet verenlerin zorunlu emekliliğe sevk edilmesi çok büyük bir sorundu. Sayın bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu o duyuruyla birlikte inşallah bunu da tarihin çöplüğüne atmış olacağız. Yani kamudaki zorunlu emeklilik konusunu da bir şekilde halletmiş olduk.

“TAYİN/BECAYİŞ YASAĞINI KALDIRMAK İÇİN GAYRETİMİZ DEVAM EDİYOR”

Yine 696 Sayılı KHK ile birlikte kamuda tayin/becayiş konusunda ciddi manada sorunumuz var. Bunu da inşallah aşacağız. Bu yasağa karşı duruşumuzu 2018 tarihinde başlattık. Her platformda, sosyal medyada, TV programlarında gündeme taşıdık. Halen de ısrarlı yaklaşımlarımızı sürdürüyoruz, gayretimiz devam ediyor. Bu konuda da gerekli adımların atılacağına inanıyorum.

“KAPSAM DIŞI KALAN ARKADAŞLARIMIZA EN FAZLA SAHİP ÇIKAN SENDİKALARDAN BİRİSİYİZ”

Yerel yönetimleri de dahil edersek sayısı 100 bini bulan, sadece bizim iş kolunda 28-30 bin arası kadroya geçemeyen arkadaşlarımız var. Bu konuda da gerekli adımlarımızı attık. 2018 tarihinden beri sürdürdüğümüz bu çalışmaya da netice alacağımıza inanıyorum. Hem kamuoyunun hem de bu arkadaşlarımızın yakından bildiği üzere bu soruna en fazla sahip çıkan ve gündemde tutan sendikalardan birisi de Öz Sağlık-İş’tir. Yakın zamanda bu konuda da bir adım atılacağını umuyoruz.

“VERGİ ORANLARININ SABİTLENMESİNE İLİŞKİN ÇALIŞMALARIN BAŞLATILDIĞINI ÖĞRENDİK, TAKİP ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Geçenlerde Konfederasyonumuzun başlatmış olduğu ve çalışanlarımızın vergi oranlarının asgariye indirilmesi, yüzde 10 da sabitlenmesi ile ilgili açıklamalarının ardından inşallah bu konuda da çalışma yapılacağının müjdesini de öğrenmiş olduk.

Çalışanlarımızın maaşlarının dörtte birinin vergi ve sosyal güvenlik primine gitmiş olduğunu görüyoruz. Bunun çalışanlar üzerinde ağır bir yük olduğunu görüyoruz. Hükümetimizin son dönemde atmış olduğu adımlarla birlikte bu konuda da ısrarlı taleplerimizi sürdürüyoruz.Vergi oranlarının sabitlenmesine ilişkin olarak başlatılan çalışmaların takipçisi olacağız.

“GÜVENLİKÇİ KARDEŞLERİMİZİN SORUNLARINA DUYARSIZ DEĞİLİZ, DİLEKÇE KAMPANYAMIZI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA TAŞIYACAĞIZ”

Kurum ve kuruluşlarda güvenlik görevlisi olarak çalışan arkadaşlarımızın kart yenileme konusunda ki sıkıntılarını, tabi oldukları 5188 sayılı yasanın tekrar revize edilmesi konusunda sorunlarını biliyoruz. Bunun için bir dilekçe kampanyası başlattık. Bize ulaşan dilekçeleri İçişleri Bakanlığımıza ileterek 5188 sayılı yasanın revize edilmesini ve bu sorunların çözülmesini talep edeceğiz.

“SAĞLIK BAKANLIĞI TOPU İŞ SÖZLEŞMESİ MÜZAKERESİ BAŞLADI”

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan üyelerimiz adına yeni dönem yetki ile birlikte toplu iş sözleşmesi müzakerelerine başladık. İlk oturumu tamamladık. İnşallah diğer oturumlarımızı da çalışanlarımızı memnun edecek şekilde sonuçlandıracağız. Bu ay içerisinde, 17 Ocak’ta başlayacak KÇP görüşmeleri ve imzalanmasının ardından belirlenecek ücretler, sosyal haklar, refah payları Sağlık Bakanlığı sözleşmemize de entegre edilecektir. Bunu da buradan sizlerle mutlu bir şekilde paylayacağız.

“BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKALIM, BİR ARADAYKEN ÇÖZEMEYECEĞİMİZ HİÇBİR PROBLEM OLMAZ”

Buradan yeniden ifade etmek isterim. İster genel başkan, ister temsilci olun daha çok kilim gibi olacaksınız, daha çok eğileceksiniz. Çok çalışacağız çok mücadele edeceğiz ve mücadele sonunda inşallah sizler de evlatlarınıza bu hatıralarınızı gururla anlatacaksınız.

Birbirimize sahip çıkalım, bir aradayken çözemeyeceğimiz hiçbir problem olacağına inanmıyorum.

Bugün Hatay Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştiriyoruz. Şube Başkanımız Fehmi Azboy ve arkadaşlarının çalışmalarını her daim takdir ettik, etmeye de devam ediyoruz. Kendilerine başarılar diliyorum.

Genel Kurulumuzun Sendikamıza, Konfederasyonumuza ve tüm emek camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ HATAY MİLLETVEKİLİ AV. ABDULKADİR ÖZEL GENEL KURULA HİTAP ETTİ:

“Çok değerli Öz Sağlık-İş Ailesi hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Öncelikle belirtmeliyim ki bu sendikanın bir üyesi olmak sıradan bir üyelik değildir. Saygıdeğer geneli başkanımız Devlet Sert beyin de ifade ettiği gibi 3 kutlu damla uğruna yapılan mücadele sadece burada değil, tüm mağdur ve mazlum coğrafyaları da kapsamaktadır. Öz Sağlık-İş Sendikamızın, HAK-İş Konfederasyonumuzun bu manadaki mücadelesini takdir ile karşılıyoruz. Demokratik duruşlarınızı, millet iradesine duyduğunuz saygıyı 15 Temmuz darbe girişimine karşı dik duruşunuzla da ispat etmiş bir topluluksunuz. Bizler için çok kıymetli bu duruş.

Emek mücadelesinde pekçok kazanım elde edilen bir dönemi yaşıyoruz. 3600 ek gösterge, EYT, asgari ücrete yapılan büyük zamlar bunlardan bir kaçıdır. Cumhuriyet döneminden bugüne kadar emek mücadelesi için en yoğun çabanın harcandığı dönemdir.

Çalışan emekçi kardeşlerimizin özellikle KHK ile kadro alan arkadaşlarımızın sorunları var, birlikte çözeceğiz. Mevzuattaki eksiklikler için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Sayın Başkan’ın konuşmasındaki notları dikkatle dinledim. Ankara’ya taşıyacağımızdan şüpheniz olmasın. Mali ve sosyal haklardaki düzenlemelerde sağlık ve sosyal hizmet işçisinin yanında olacağız.

Öz Sağlık-İş Sendikası uluslararası bir sendika. Özellikle Filistin için yapmış olduğunuz çalışmalar gerçekten takdire şayan. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının pandemide gösterdiği fedakârlığı burada uzun uzun anlatmaya gerek yok. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Şube Başkanı Sayın Fehmi AZBOY kardeşimize Hatay’da yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını diliyorum”

İSKENDERUN BELEDİYE BAŞKANI MEHMET FATİH TOSYALI SELAMLAMA KONUŞMASI YAPTI:

“Genel Kurulu saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Sendikamız Genel Başkanı Sayın Devlet Sert beyefendiyi bu kapsayıcı ve veciz konuşmasından dolayı tebrik ediyorum. Sayın Vekilimizin son derece bilgilendirici konuşmalarını takdirle karşılıyorum. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin nasıl fedakar çalıştıklarını hepimiz biliyoruz. Özellikle pandemi dönemindeki kahramanlıklarını asla unutmayacağız. Kendilerine şükranlarımızı iletiyor, Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını diliyorum”.

SAADET PARTİSİ GENEL İDARİ KURUL ÜYESİ DOÇ. DR. NECMETTİN ÇALIŞKAN GENEL KURULA HİTAP ETTİ:

“ Değerli Öz Sağlık İş Sendikamızın bütün fertlerini saygı ile selamlıyor, muhabbetle kucaklıyorum. Hem ülkemiz, hem dünya ekonomik anlamda zor günler yaşıyor. Bunda kapitalist sistemin bizlere dayatmış olduğu yanlışlar da etkili. Tüm bunların düzeltilebilmesi adına hepimiz el birliği ile çalışmalı, ülkemizi bu sarmaldan kurtarmalıyız. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum”

HAK-İŞ HATAY İL BAŞKANI VE ÖZ ÇELİK İŞ SENDİKASI İSKENDERUN ŞUBE BAŞKANI MEHMET GÜNGÖR SALONU SELAMLADI:

“Sendikal mücadelemize ve davamıza sahip çıkışımızın, emekçilere hizmet etme yolunda heves ve heyecanımızın tazelendiği bu kongremizin hayırlı olmasını diliyorum.

Bugün burada birlik, beraberlik, barış ve huzur içerisinde Konfederasyonumuza bağlı Öz sağlık-İş Sendikası’nın kongresini yapıyor olmaktan, büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Birlik ve beraberlik vurgusunu özellikle yapmak istedim. Çünkü hepinizin malumu olduğu üzere sendikal camiada bizim gücümüz; birlik ve beraberliğimizden gelmektedir. Sendikal mücadeleye gönül vermiş olan her birimizin, her alanda ve her platformda güçlü olmasıyla ancak emekçilerin hakkını savunabileceğimiz ortadadır.

Bizler tabanda ve teşkilatta güç birliği yaptıkça, emekçilere hizmet edebilme gücümüz de, kapasitemiz de aynı oranda artmaktadır. Birlikten güç doğar ilkesini aklımızdan çıkarmamalıyız. HAK-İŞ gibi 760 bin üyesi olan dev çınarın, bizlerden beklediği de budur. Bizlerin, mesleğimiz ne olursa olsun, ne iş yaparsak yapalım vizyonumuz ve misyonumuz; emektir ve alın teridir.

Pandemide siz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak milletimizin sağlığına, canına sahip çıkarak kutsal bir görevi ifa ettiniz, biz metal emekçileri ise bu ülkenin ekonomisine, tüten bacalarına, dönen çarklarına sahip çıkarak görevimizi eksiksiz yaptık. Tüm kardeş sendikalar İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın sözünün gereği görevlerini en iyi şekilde yapmışlardır. Bundan sonrada sizlerin de bizlerin de mücadelemiz aynı azim ve kararlılıkta olacaktır. Bu nedenle sendikal mücadelede her daim 'ben' söylemi yerine 'biz' söylemini benimsiyoruz.

HAK-İŞ'in ilke ve değerleri doğrultusunda bizler gerçekten 'biz' olmayı başarırsak, HAK-İŞ'in vizyon ve misyonuna sahip çıkarsak, Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın işaret ettiği kutlu hedefe ulaşmayı bir görev edinirsek; emekçinin yüzü her zaman gülecektir. Mağdur ve mazlumların derdine derman olunacaktır. Filistin davası öksüz kalmayacaktır. Müslüman beldelerdeki kardeşlerimize el uzatabilmemiz daha kolay olacaktır. Uluslararası sendikal mücadele daha da güç kazanacaktır. Nerde bir haksızlık varsa, dur diyecek gücü kendimizde bulmamız kaçınılmaz hale gelecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, Öz Sağlık-İş Sendikamızın her bir mensubunu ayrı ayrı selamlıyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum”

KADIN KOMİTE BAŞKANI LEYLA BULUT KATILIMCILARA HİTAP ETTİ:

“Öz Sağlık-İş Sendikası Hatay Şube Başkanlığı-Kadın Komitesi olarak hepinizi saygı ile selamlıyorum. Medeniyetler Şehri, Medeniyetler Diyarı, Akdeniz’in incisi şehrimize hoş geldiniz, bizleri şereflendirdiniz.

Öz Sağlık-İş Sendikamızın ve Genel Başkanımız Devlet Sert beyefendinin kadın işçi, kadın üye, sendikacı kadın kimliği, sendikal kadrolarda yönetici kadın olgularına vermiş oldukları kıymeti, bizler Hatay’da bizzat yaşayarak müşahede ediyoruz.

Bizlere büyük destek veren, kadın çalışan ve kadın üye kimliğimiz ile her daim gurur duyan bize başkanlık eden “dava eri ” şube başkanına sahibiz. Biz de şube başkanımız ile gurur duyuyor, Genel Kurulda Kadın Komite Başkanlığı olarak, Fehmi Azboy başkanımıza başarılar diliyoruz.

Biz Öz Sağlık-İş’in Hatay’lı kadın çalışanları olarak; 3900 üyenin 1899’nu, 53 temsilcinin 17’sini, 80 delegenin ise 23’ünü oluşturuyoruz. Yani bizler Öz Sağlık-İş Hatay Şubemizin kadın üyeleri olarak, Hatay teşkilatımızın yarısından fazlasını oluşturuyor, tüm kademelerde görev alıyoruz.

Kadın Komite Başkanlığı olarak, STK’larla olan ilişkileri, üyelerimizin acı-tatlı, hüzünlü-sevinçli günlerini paylaşıyor, yine kadın üyelerimizin kurumlarda yaşamış oldukları sorunları yerinde irdeliyor, Şube Başkanlığımıza aktarıyoruz. İlimizde özellikle toplumsal olaylarla ilgili ortak yapılan açıklamalarda yerimizi alıyor, hem ulusal hem uluslararası sendikal olaylar başta olmak üzere, mağdur ve mazlum milletlerin yarasına merhem olmaya çalışıyor, onların terkedilmiş mahzunluklarına “kadın eli” uzatıyoruz.

Bizler güçlü Türkiye’nin güçlü kadınlarıyız. Bizler bu topraklar için, devletimizin bekası ve çocuklarımızın geleceği için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışan Anadolu’nun, Akdeniz’in Kadınlarıyız. Sizleri tarihin bilinen en eski topraklarından ve medeniyetlerinden biri olan Hatay’da ağırlamaktan son derece mutluyuz.

Kadın Komite Başkanlığı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Şube başkanımız Sayın Fehmi Azboy’un yanında olduğumuzu belirtiyor, Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

HATAY ŞUBE BAŞKANI FEHMİ AZBOY SALONU SELAMLADI:

“Bizler bu güzel vatanın her bir köşesinde halkımızın sağlık hizmetini en iyi şekilde almasına yardımcı olan sağlık işçileriyiz. Bizler devletimizin bize emanet ettiği yardıma ihtiyaç duyan yaşlılarımızın, hayatlarını tek başına idame ettiremeyen engellilerimizin, yuva hasreti, anne-baba özlemi çeken kimsesiz yavrularımızın tutunduğu dal, başını yasladığı sine, tuttuğu eliz. Biz bu büyük devletin, bu merhametli milletin vicdanı sosyal hizmet işçileriyiz.

Hayatın her alanında var olan bizler, örgütlenmenin, mücadelenin, azmin ve inancın en güzel örneklerini vererek sendikal bir çatıyı da beraberimizde büyüttük. 200 bin üyeli, Türkiye’nin en büyük sağlık ve sosyal hizmet çalışanları sendikası Öz Sağlık-İş’in çatısı altında olmaktan büyük mutluluk, büyük gurur duyuyoruz. Sendikamıza emek veren, bugünlere getiren herkese şükranlarımızı sunuyor, Allah razı olsun diyoruz.

Mensubu olmaktan büyük gurur duyduğumuz Hak-İŞ Konfederasyonumuz ve Öz Sağlık İş Sendikamızın misyonunu, değerlerini, ilkelerini benimseyerek sendikal faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Teşkilatlanmada başarılı olduğumuz yerler de var, henüz başarılı olamadığımız yerler de var.

Bizler ilkeli bir duruş nasıl olur, üye ile nasıl ilgilenilir, nasıl güven kazanılır, nasıl dik durulur, bir Haklının hakkı için nasıl Bin haksızla mücadele ediliri, sendikacılığı hepimizin başkanı, hepimizin ağabeyi, hepimizin babası olan Saygıdeğer Genel Başkanımız Devlet Sert’ten öğrendik, öğrenmeye devam ediyoruz. İlkeli bir sendikacılığın nasıl yapılacağını Genel Merkez Yöneticilerimizin bizler için çizdiği onurlu sendikal anlayışla yapıyoruz.

Milletimizi, devletimizi, vatanımızı, mağdur ve mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizi ilgilendiren konularda sergilediğimiz dik duruşu ve belli ettiğimiz saflarımızı Sendikamız Öz Sağlık-İş ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in misyonundan, vizyonundan ve “Değerler Sendikacılığından” örnek alarak yol alıyoruz. Bizlerin ülkemizin her bir yanında sürdürdüğü bu mücadele sadece sendikal bir mücadele değil, sadece örgütlü bir toplum oluşturmak değil, aynı zamanda güçlü, büyük, inandığı değerler uğruna hizmet veren Öz Sağlık İş Sendikamızın gücüne güç katma yolculuğudur.

Bugün Hatay Şubemizin ilk kongresi, ilk genel kurulu. Atamalardan seçimlere kadar gelmiş olduğumuz bu yolculuk, sendika için demokrasinin varlığının, kazanımının getirdiği huzurlu, şeffaf bir yolculuk.

Çok emek verdik, gece gündüz sahada, kurumlarımızda, işyerlerimizde üyemiz olsun ya da olmasın tüm sağlık ve sosyal hizmet işçilerimizin yanında olmaya, derdi ile dertlenmeye, hüznünü-sevincini paylaşmaya büyük özen gösterdik. Çok çalışmak için yola çıktık, çalıştık, çabaladık. Biz üzerimize düşenle mükellefiz, “başarı çalışanındır” düsturuyla hareket ettik. Takdir önce Cenab-ı Hakka, sonra her bir ferdini aziz bildiğimiz teşkilatımıza aittir.

Birliğimizden, beraberliğimizden, aile bağımızdan vazgeçmediğimiz sürece Allah’ın izni ile Öz Sağlık-İş Sendikamız her daim var olacak, her daim güçlü kalacak, sağlık ve sosyal hizmet işçileri bu çatı altında her daim huzurlu, mutlu, kazançlı olacaklardır. Buna yürekten inanıyoruz. Bunun sürekliliği için heyecanımızı, enerjimizi yüksek tutuyor, çabamızı her geçen gün artırarak yol almaya devam ediyoruz.

Bu özel günümüzde elimizi tuttuğunuz, yüreğimizdeki heyecana varlığınızla ortak olduğunuz, ilk kez yaptığımız Kongremizin demokratik güzelliğini bizimle paylaştığınız için sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Hep birlikte güçlüyüz ve sonuç ne olursa olun bu gücü arkamıza alarak çalışmaya, hizmet etmeye devam edeceğiz.”

ŞUBE BAŞKANLIĞINA FEHMİ AZBOY SEÇİLDİ

Hatay Şubesi’nin1. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde, daha önce atama ile görev yapan Fehmi Azboy Şube Başkanı olarak seçildi.

Şube yönetimi ise Mehmet Ali Gür, Hayrettin Köroğlu ve Ali Uçar’dan oluştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı