REYHANLI’DA UYGULAMALI TARIM VE HAYVANCILIK EĞİTİMİ “İSTİHDAM KAPISI” OLDU

Türk Kızılay Hatay Toplum Merkezi ile Danimarka Mülteci Konseyi iş birliğiyle yürütülen "Tarım ve Hayvancılık Proje Uygulama Alanı" projesi Hatay'da yaşayan vatandaşlar için iş imkanı sağlamaya devam ediyor.

YEREL HABERLER 21.06.2021, 13:48 21.06.2021, 14:01
58
REYHANLI’DA UYGULAMALI TARIM VE HAYVANCILIK EĞİTİMİ “İSTİHDAM KAPISI” OLDU

İklim özellikleri ve verimli topraklarıyla Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen proje kapsamında vatandaşlar tarım ve hayvancılık alanlarında eğitim görüyor.

Kursu başarıyla bitirenler ya sektörde istihdam ediliyor ya da kendi işini kurma imkanına sahip oluyor.

Kurulan alan içerisinde; fide fidan yetiştiriciliği, seracılık (muz yetiştiriciliği), süt besiciliği ve tavuk yetiştiriciliği yapılıyor.

Yumurta üretimi gibi dört faklı proje yürütülen ve şu anda kadar yüzlerce faydalanıcıya eğitim verilerek mesleğe adım attırılıyor.

Türk Kızılay Hatay Toplum Merkezi Yöneticisi Onur Karataş, Beyzade FM-TV mikrofonlarına yaptığı açıklamasında, amaçlarının tarımda doğru bilinen yanlışları anlatmak olduğunu vurguladı.

 “Biz burada tarım ve hayvancılık uygulama alanındayız. Yaklaşık 20 bin metre karelik bir alan üzerine kuru alanımıza 4 tane ayrı projemiz vardı. Bunların ikisi tarım, ikisi de hayvancılıktır. Hayvancılık projeleri tavukçuluk ve süt yetiştiriciliği. Tarım projelerimiz ise fide, fidan ve muz serasıyla ilgili. Burada amacımız bölge insanına yeni gelişmekte olan özellikle muzu ve tarımda doğdu bilinen yanlışlar anlatmak iş bulmalarını ve istihdam sağlama amacıyla projeler yürütmekteyiz. Bize geçtiğimiz yıl yaklaşık 700 kişi bu yılsa şu zamana kadar yüksek bir rakama ulaştık.”

Yılsonunda ciddi bir hedeflerinin olduğunu aktaran Karataş, uygulama alanında çalışan kişilerin tamamını istihdama yönlendirdiklerini ifade etti.

“Yani ovadaki ihtiyaç olunan bütün yerlere yönlendirmede bulunuyoruz. Bizlere yer noktasından tutun da servis hizmetine kadar birçok eksikliğimizi gideren Reyhanlı Belediyemize çok teşekkür ediyorum.”

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu da yaptığı açıklamasında, emeği geçenlere teşekkür etti.

“ Belediyemizce Türk Kızılay’ına tahsis edilen Yaklaşık 20 bin metre karelik alanda değişik ürünlerin yetiştirilmesiyle ilgili bir çalışmaları oldu. Bizde Reyhanlı Belediyesi olarak kendi yapabildiğiniz kadar bir destekte bulunuyoruz. Buradaki kursiyerlerimiz burada hem çalışıyorlar hem de geçimlerini sağlıyorlar. Emeği geçen herkese Reyhanlı Belediyesi olarak teşekkür ediyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı