SAMANDAĞ BİBERİ COĞRAFİ İŞARET ALACAK

TBMM Dijital Mecralar komisyon Başkanı ve Hatay AK Parti milletvekili Hüseyin Yayman Samandağ’da biber hasadına katılarak Çiftçilere yardım edip, bereketli ve hayırlı hasatlar diledi.

YEREL HABERLER 01.09.2021, 13:22
31
SAMANDAĞ BİBERİ COĞRAFİ İŞARET ALACAK

Yayman, Covid 19 salgını çiftçiliğin ve tarımın önemini artırdı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi daima üreten ve çalışan çiftçilerimizin yanındayız. Yanlarında olmaya devam edeceğiz ifadelerini kullandı.. 

TARIMI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Hatay'ın Samandağ ilçesinde yılın son Samandağ biberi hasadı yapıldı. Tadı ve faydalarıyla insanların vazgeçilmezi olan Samandağ Biberinin son hasadı AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşti.

Hüseyin Yayman ve Murat Kütük, hasada eşlik ederek, çiftçilerle beraber biber topladı. Hasat sonrası konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Samandağ biberinin şifa deposu olduğunun altını çizdi. Samandağ biberinin kansere karşıda koruma sağladığına değinen Yayman şunları söyledi;
"Samandağ biberi hasadının son döneminde çiftçilerimize yardım etmeye geldik. Samandağ biberi gerçekten bir şifa deposu, metabolizmayı hızlandıran, C vitamini olan, bağışıklık sistemini güçlendiren, kansere karşı insan vücudunda koruma sağlayan ve günümüzün en büyük problemlerinden olan obeziteye karşı Samandağ biberi inanılmaz fayda sağlayan bitkilerimizden bir tanesidir. Lezzeti ve inceliğiyle hem Samandağ'ımıza hem de Hatay'ımıza önemli bir ekonomik girdi sağlayan önemli ürünlerimizden bir tanesidir” dedi..

Yayman; “Salgın süreci tarımın önemini ortaya çıkardı, üretmenin çalışmanın önemini ortaya çıkardı ve Korona ile beraber dünyanın geleceğinin tarımda olduğu ve dünyada ne kadar önemli olduğunu keşfettik. Samandağ biberinin tanınırlık ve bilinirlik bakımından artık daha çok tanıtacağız, insanların bu biberi daha çok tüketmesini sağlayacağız" diye konuştu.

SAMANDAĞ BİBERİ DAHA ÇOK TANITILACAK
Samandağ'ın sadece turizm değil tarımda da önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, "Samandağ bizim için tarım ve emeğin başkentidir. Pandemi sürecinde tarımın ne kadar öneme sahip olduğunu gördük. Samandağ'da tropikal meyveler dahil her türlü meyvenin yetişme imkanı var, son derece güzel bir iklime sahip. Kentimizin Samandağ biberi de çok ayrı bir yer teşkil ediyor. Özellikle zayıflamak isteyenler Samandağ biberini istiyorlar. Benimde bizzat arkadaşlarım tarafından zaman zaman biber talepleri geliyor. Sayın milletvekilimizle beraber de artık biberimizin tanıtımını daha kalabalık yerlerde gerçekleştireceğiz. Samandağ biber artık hak ettiği yeri pazarlarda, manavlarda alacaktır inşallah" şeklinde konuştu.

Çocukluğundan bu yana Samandağ biberi yetiştirdiklerini söyleyen tarla sahibi çiftçi Semira Yüksek ise, "Bu işi senelerdir sürdürüyoruz, ekmeğimizi Samandağ biberinden kazanıyoruz” ifadelerini kullandı.. 

COĞRAFİ İŞARET ALINACAK

Yayman konuşmasının sonunda “Antakya Ticaret ve Sanayi odamızla birlikte şifa deposu olan Samandağ biberi için Coğrafi işaret için girişimini yakından takip ediyoruz.. İnşallah en kısa zamanda Samandağ biberi için coğrafi işareti alacağız..” sözlerini kullandı.. 


Mağaracık mahallesindeki son Biber hasadına Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, AK Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, mağarack Muhtarı Nazım bey, İlçe Tarım Müdürü Öner Sertkol, İlçe emniyet müdürü Asuman hanım, Muhtarlar Dernek Başkanı Mahir bey ve çiftçiler de katıldı..

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı