Samandağlı Şehit Teğmen ALİ EMRE FIRINCIOĞULLARI Adına Park

Samandağ Belediyesi tarafından Deniz Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Şehit Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi

YEREL HABERLER 19.11.2020, 15:52
71
Samandağlı Şehit Teğmen ALİ EMRE FIRINCIOĞULLARI Adına Park

İdlib’de düzenlenen hava saldırısı sonucunda Şehit düşen Samandağlı Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları’nın adının yaşatılması amacıyla Deniz Mahallesi’nde yeni yapılan parka, “Şehit Teğmen Ali Emre Fırıncıoğulları Parkı” adı verildi.

17 Kasım Salı günü saat 14:00’da gerçekleşen açılışa; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Samandağ Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Fatih Bildik, İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacık, Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Oda Başkanları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, konuşmasında, “Şehidimiz Ali Emre Fırıncıoğulları’nın doğduğu ve büyüdüğü mahallede, onun adına böyle bir parkı açmış olmanın, onun ismini ölümsüzleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ali Emre, bu mahallede doğdu, bu mahallenin sokaklarında büyüdü, genç yaşta Şehit oldu. Bu ülkenin Şehitleri, hepimizin onuru ve gururudur” dedi.

Samandağ Kaymakamı Murat Kütük de, Şehitliğin; hüzünle takılan, gururla taşınan bir madalya olduğunu kaydederek, “Bu vatan, ilelebet Şehitler sayesinde ayakta duracak. Bütün Şehitlerimiz yüreğimizde bir yaradır. Yüreğimizde bir yara olarak Ali Emre de yerini aldı. O bizim yüreğimizdedir, bizim kardeşimizdir, bizim şehidimizdir. Acısı, ailesinin oldu kadar bizim de acımızdır” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise Şehitlik makamının peygamberlikten sonra cennetlik makamı olduğunun altını çizerek, “Bir Şehit, sadece ailesinin değil, devletin ve milletin, tüm Türk Halkının şehididir. Ruhu şad olsun. Rahmet, minnet ve sevgiyle anıyoruz. Emeği geçen herkese, başta Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’a teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı