ŞANLI TÜRK BAYRAĞI HATAY'DAN OSMANİYE'YE UĞURLANDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilen ‘Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak ‘ etkinliği kapsamında ay-yıldızlı şanlı Türk Bayrağı Akdeniz Bölgesi’nde ilk olarak Hatay’dan yola çıktı.

YEREL HABERLER 03.03.2021, 08:19
61
ŞANLI TÜRK BAYRAĞI HATAY'DAN OSMANİYE'YE UĞURLANDI

Hatay Vali Vekili Aydın Tetikoğlu tarafından, Hatay Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk evlerinde bakım ve koruma altında bulunan Mangala Türkiye birincisi Y.E.Ç isimli gence törenle teslim edilen Türk Bayrağı, Akdeniz Bölgesi’ni dolaştıktan sonra Çanakkale’ye ulaşacak.

Bayrak teslim töreninde konuşan Vali Vekili Aydın Tetikoğlu, projenin öneminden bahsederek, “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle gençlerimizde var olan ancak her daim işlenmesi gereken Milli hasletlerin, istiklal, istikbal, bayrak sevgisinin ve tarih bilincinin geliştirilmesi amacıyla, “Çanakkale Geçilmez” dedirten, yurdun her köşesinden gelen askerlerimizi, şehitlerimizi, gazilerimizi temsilen 81 ilimizden 81 bayrağımızın kuruluşlarımızda kalan gençlerimiz aracılığıyla Çanakkale Şehitliğine getirilmesini kapsayan “Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak” adıyla 7 bölgede eşzamanlı olarak etkinlik başlatılmıştır. Akdeniz Bölgesinde ilk olarak Hatay’dan yola çıkan bayrağımızın sırasıyla Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Antalya, Burdur, Isparta olacak şekilde ilden ile teslim edilerek Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak Etkinliği kapsamında 18 Mart 2021 tarihinde Çanakkale’de olması planlanmaktadır” dedi.

Mangala Türkiye birincisi Y.E.Ç de, taşıyacağı kutsal emanetin sorumluluğununu farkında olduğunu belirterek, “Sayın Valim; Rengini Atalarımızın kanlarından almış bu şanlı bayrağımızın ulusumuzun bağımsızlık sembolü olduğunu biliyor ve  onu teslim almaktan gurur duyuyorum. Bu andan teslim edeceğim ana kadar gururla taşıyacağıma bu kutsal emaneti koruyup yücelteceğime ve benden sonraki kardeşime devredeceğime söz veriyorum” diyerek, bayrağı üç kez öptükten sonra teslim aldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı