Son Dakika

SURİYE'DEKİ SİVİLLERE KIŞ YARDIMI

Savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi sivillere 100 tır kışlık yardım malzemesi gönderilecek

YEREL HABERLER 25.11.2020, 13:11
19
SURİYE'DEKİ SİVİLLERE KIŞ YARDIMI

Fetih Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Fetih-Der) tarafından iç savaşın sürdüğü Suriye'deki sığınmacı kamplarında yaşayan savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi sivillere yönelik kış kampanyası başlatıldı. Konuyla alakalı bilgi veren dernek başkanı Yılmaz Bulat, "Bağışçılarımızın destekleriyle şimdiye kadar Suriye halkını hiçbir süreçte yalnız bırakmadık. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla da yine bir kampanya başlatıyoruz. Bu kampanyamız kapsamında Aralık 2020 ve Şubat 2021 tarihleri arasında Suriye'ye 100 tır dolusu kış yardım malzemesi göndereceğiz" dedi.

Suriye'deki mevcut durumu anlatan Bulat, "Suriye'de kış mevsimi insanlar için oldukça zor geçiyor. Çadırlarda yaşayan sivillerin ciddi eksikleri var. Bu eksikler biran evvel giderilmezse mağdur olacaklar. Bu yüzden kış yardım kampanyamızın ilk çalışmasını Suriye'deki Babul Hava Lojistik Merkezimizden 2 bin 500 adet gıda kolisini kamplara göndererek başlatıyoruz" ifadesini kullandı.

Esed rejimi ve destekçilerinin saldırıları sonucu gıdaya, giyeceğe ve barınağa muhtaç hale gelen insanların yardımına Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının koştuğunu anlatan Bulat, "Çok sayıda Türk yardım kuruluşu Suriye'de faaliyet yürütüyor. Sahada aktif olarak çalışan kurumlardan biri olan İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye'deki lojistik merkezimizi ziyaret etti. Kendilerine kış yardım kampanyamız hakkında bilgi verdik. Suriye halkına ve kampanyamıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yılmaz Bulat, Suriye'deki kamplarda acil olarak giyim, soba, çadır, yakacak, battaniye, gıda ve hijyen ürünlerine ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı