TÜRKİYE’NİN TEK KADIN YORGANCISI ENDÜSTİREL SEKTÖRE DİRENİYOR-video

33 yıldır yorgan dikim ve üretimi yapan Nahya Güzelyurt gelişen endüstriye karşı direniyor. Evinde kurduğu atölye de yorganlarını doğal ürünler kullanarak hazırlayan Güzelyurt Türkiye'nin tek kadın yorgancısı olarak Hatay'da yorgan dikim ve üretim sektörünü tek başına ayakta tutmaya çalışıyor.

YEREL HABERLER 03.10.2020, 14:16 03.10.2020, 14:20
108
TÜRKİYE’NİN TEK KADIN YORGANCISI ENDÜSTİREL SEKTÖRE DİRENİYOR-video

Ürettiği yorganlarda yüzde yüz doğal pamuk kullanan Güzelyurt, Defne İlçesi’nin Harbiye mahallesinde 1987 yılından bugüne evinde kurduğu atölyede yorgan dikim mesleğinin son temsilcisi olarak yetkililerden yardım bekliyor.

Türkiye’nin tek kadın yorgancısı olarak Hatay’ı çeşitli organizasyonlarda temsil eden Nahya Güzelyurt, son dönemlerde kurs açılmadığını ifade ederek, mesleğin kurslarla gençlere aktarılması gerektiğini söyledi.

Nahya Güzelyurt Türkiye’nin tek kadın yorgancısı olarak işini severek yaptığına dikkat çekti. Güzelyurt konuşmasında,  “33 yıldır bu mesleği yapıyorum. İşimi çok severek yapıyorum. 1987 yılında eğitmen olarak başladığım mesleği devam ettiriyorum. Hiçbir şekilde boş kalmadan sürekli olarak yorgan üretiyorum. Biz ürettiğimiz yorganlarda elimizdeki ürünleri doğal alıyoruz. Yün, pamuk gibi ürünlerin organik olmasına dikkat ediyoruz. Elyaf kullanmıyorum. Kumaş olarak farklı olacak şekilde, saten veya renkli pamuklu kullanıyorum. Diğer yorganların içinde elyaf var. Elyaf kimyasaldır. Bizimkinin içinde pamuk var ve insan sağlığı için daha iyi durumda. Yorganlarda el emeği olduğu için fiyatlarda bira farklılık var. Ben günlük 1 yorgan yapabilirim, endüstri sektöründe 50-60 tane yapılabiliyor. Kültür Bakanlığı tarafından kadın olarak tek yorgancının ben olduğumu söylediler. Ben bu sektörü ayakta tutmaya çalışıyorum. Sektörün son temsilcisi olarak ayakta kalmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı