“ÜRÜN VE PAZAR ÇEŞİTLİLİĞİMİZ YETERLİ” video

Suudi Arabistan’ın Türk mallarına yönelik uygulamaya başladığı ambargo Hatay ekonomisini de etkiledi. Özellikle yaş meyve sebze, kuru gıda ve mobilya sektörü alanında Hatay için önemli bir Pazar alanı olan Suudi Arabistan’ın bu hamlesine karşı sektörden serinkanlı açıklamalar geldi.

YEREL HABERLER 02.10.2020, 15:56 02.10.2020, 16:02
46
“ÜRÜN VE PAZAR ÇEŞİTLİLİĞİMİZ YETERLİ”  video

Hatay’da faaliyet gösteren mobilyacılar için önemli bir dış pazar noktası olan Suudi Arabistan’ın ambargosuna karşı konuşan Hatay Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar, ürün ve pazar çeşitliliklerinin yeterli olduğunu ifade ederken mobilyacıların gerekli tedbirleri alarak hareket ettiğini söyledi.

“SUUDİ HALKI İDAREYE KARŞI OLACAKTIR”

Hatay Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar konuşmasında, “ Şuan Suudi Arabistan’da Hukuk dışı bir uygulama var. Resmi boykot yok ama firmalara çeşitli yazılar gönderilerek Türk malı almamaları konusunda uyarılıyorlar. Gördüğümüz kadarıyla uyarıyı yazılı yapmak zorunda kaldılar. Arabistan halkında geçmişten bugüne yakın ilişkiler Türk malına rağbeti çok fazla arttırmış durumda.  Firmalar Sözel uyarıların hiç birini dikkate almadılar ve Türk ürünü götürmeye devam ettiler. Suudi halkının idareye karşı duruşu olacağını düşünüyoruz. Bizim açımızdan bakacak olursak Suudi Arabistan Hatay mobilyası için önemli bir yerdir.

“MOBİLYA’DA RAKAMSAL DEĞERLER ÇOK KORKUTUCU DEĞİL”

“Bu yüzden yaşanan bu süreçte biz hiç umutsuzluğa kapılmadık. Ürün ve Pazar çeşitliliğimiz yeterli. Afrika, diğer Türk Cumhuriyetleri, Irak gibi yerlere ürün satıyoruz. Türkiye için Suudi Arabistan Pazar anlamında 4.sıra bu durum Hatay’da 2.sırada olarak duruyor. Mobilya anlamında rakamsal değeri çok korkutucu derece de değil. 3 buçuk milyar dolar 200 milyon doları Suudilere ait. Biz yine böyle kalmayacağını ümit ediyoruz. Bize korkulu rüya gördürebilecek bir durum değil bu rakamlar. Nelerin beklediğini söylemek bizi aşacak konular. Umarım en kısa sürede normal sürece girilir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı