YAYMAN'DAN MÜJDE: HATAY'IN EN BÜYÜK KÜTÜPHANE VE KÜLTÜR MERKEZİ KIRIKHAN'A YAPILACAK

YEREL HABERLER 20.10.2022, 12:12 20.10.2022, 12:15
14
YAYMAN'DAN MÜJDE: HATAY'IN EN BÜYÜK KÜTÜPHANE VE KÜLTÜR MERKEZİ KIRIKHAN'A YAPILACAK

TBMM   Dijital Mecralar Komisyonu  Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Krıkhan'a 6 dönüm  arazi üzerine  çok amaçlı  Kütüphane  yapılacağı müjdesini kamuoyuyla paylaştı.
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı yaptığı dönemde Hatay için kültür merkezi yapımı için girişimde bulunduğunu ancak tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ve Türkiye'de uygulanan tasarruf tedbirleri sebebiyle ertelenen projenin artık hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.
ÇOK FONKSİYONLU OLACAK 
Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay'ın en kapsamlı ve en büyük  kütüphanesinin  Kırıkhan'a yapılacağını  belirtti.  Mimar Sinan Mahallesindeki 6 dönüm alan  üzerine yapılacak Çok amaçlı Kütüphane'de  konferans salonu, sergi alanı ve tiyatro salonları gibi sosyal aktivitelerin yapılacağı alanların bulunacağını aktardı. Tam anlamıyla bir kültür kompleksi ve külliye olacak. Yayman, buraların 7/24 açık, yaşayan mekanlar olacağını belirtti..
Çok amaçlı kültür merkezi ve Kütüphane'nin  şehre ve vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Yayman,  projelerin tamamlandığını ve yakın zamanda YİKOP tarafından ihaleye çıkartılacağını söyledi.  

Yayman, tüm bu çalışmaların 15 ayda tamamlanmasının öngörüldüğünü, projenin YİKOP ile Kırıkhan Belediyesi arasında imzalanan protokole yapılacağını söylerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Mehmet Ersoy’a teşekkür etti..

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı