Hassa Tahtaköprü Barajında çalışmalarda sona gelindi

Yerel 28.02.2022, 10:01
12
Hassa Tahtaköprü Barajında çalışmalarda sona gelindi

9 metre yüksekliğe sahip olan baraj 450 Milyon metreküp su ile 480 bin metrekarelik alanda sulama yapılması hedefleniyor.

AK Parti Hatay Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve Parti Üyeleri, Hassa Tahtaköprü Barajında incelemelerde bulundu.

Çalışmalarda sona gelindiğini belirten AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal ovanın büyük sulama sorununun ortadan kalkacağını söyledi. İncelemeler sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yeşildal: "Hatay’ımızın mastır sulama projesini tamamlamış bulunuyoruz. Bu durum çiftçilerimize katma değeri yüksek ürünler ile bereket sağlayacaktır. Baraja birlikte çiftçilerimiz daha rahat sulama imkanına kavuşacak." dedi

“BARAJIN YAPILMASI İÇİN 1 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK”

Programda konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman" Bu baraj Hatay’ımızın GAP projesi, inanılmaz bir su sistemi getiriyoruz. Barajın yapılması için 1 Milyar TL yatırım yaptık.

Tahtaköprü Barajı su gelirken 22 metre eninde 6 metre derinliğinde bu kanalın 10 kilometresi tünel. Bu baraj 480 bin dekarlık alanı sulayacak. Tahtaköprü hafızasındaki bütün alanları sulayacak.

"TAHTAKÖPRÜ VE REYHANLI BARAJLARINI BİRBİRİNE BAĞLAYACAĞIZ"

Geçen sene Cumhurbaşkanımız’ın açılışını yaptığı Tahtaköprü’den önce suyu alıp 36 kilometrelik bir kanalla Hassa'ın altından yine Akçatepe'nin altından suyu Rayhanlı Barajına bağlayacağız.” İfadelerini kullandı.

Barajdaki incelemelerin ardından program son buldu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı