Beyzade Haber

Dinin ve dini değerlerin istismarı

GÜNDEM

Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) düzenlediği etkinlikte, Konya’da gerçekleştirilen İslami Dayanışma Oyunları ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yayınladı.

Konya’da düzenlenen 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’na DİN-BİR-DER’den tepki…
 İslam’ın emir ve yasaklarının çiğnendiğini ifade ederek, İslamî etkinlik denmesinin doğru bir ifade olmadığına dikkat çekildi. Açıklamada, “İslam’a aykırı eylem ve söylemlerin yer aldığı bir etkinliğe “İslâmî” ibaresinin eklenmesi en hafif tabiriyle dinin ve dini değerlerin istismarıdır” denildi.
İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından bu yıl 5’incisi Konya’da düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları ile ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan DİN-BİR-DER, açıklamada İslam İşbirliği Teşkilatı’na çağrıda bulunarak, düzenlenen etkinliğin dini ve dini değerleri istismar ettiğine dikkat çekerken, İslam’ın yasak ve kurallarına uygun olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Müslümanların birlik ve beraberlik ile çeşitli etkinlikler düzenlemesinin gerekli olduğuna dikkat çekilen yazılı açıklamada, etkinlikler ile ilgili olarak İslamî kurallara uyulması gerektiği belirtildi. Açıklamada, “İslam’a aykırı eylem ve söylemlerin yer aldığı bir etkinliğe ‘İslâmî’ ibaresinin eklenmesi en hafif tabiriyle dinin ve dini değerlerin istismarıdır” ifadeleri kullanıldı.

Müslümanların İslam’ın yasakladığı eylem ve davranışların gerçekleştirilen eylemde yer aldığına dikkat çekilen açıklamada, İslam Birliği için çağrıda bulunularak, “Ilımlı İslam ve dinlerarası diyalog fikriyatına hizmet eden gayri ciddi organizasyonlardan vazgeçerek ilim ve hikmetle birlik ve beraberliğe, vahdete, İslam birliğine yönelik ciddi adımlar atmalıdır” belirtildi.

Etkinliklerin Konya’da gerçekleştirilmesinin kabul edilemeyecek bir durum olduğu ifade edilen açıklamada, etkinliklerin Müslümanların birlik ve beraberliğine de bir katkısının olmayacağına dikkat çekilerek, “Başına ‘İslamî’ ibaresi getirilmek suretiyle hiçbir haram helal olmayacağı gibi İslam’ın ruhuyla bağdaşmayan bir organizasyonun başına ‘İslâmî’ ibaresi getirilerek İslam’a uygun hale getirilmesi de mümkün değildir. ‘İslâmî’ ifadesinin İslam’a uygun, İslam’a layık gibi anlamlara geldiği göz önünde bulundurulacak olursa Konya’da gerçekleştirilen oyunlar İslam’a uygun olmak bir yana İslam’la taban tabana zıttır” denildi.

Gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili İslam İşbirliği Teşkilatı’na müdahale etmesi için çağrıda bulunulan açıklamada, “Söz konusu organizasyonun İslami hükümler çerçevesinde gerçekleşmesini temin etmeli ya da ‘oyunlara’ İslâmî ibaresini eklemekten vazgeçmelidir” ifadeleri kullanıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.