Beyzade Haber

Erdoğan'dan ekonomi savunması: Otobüsler, kamyonlar, yollar tıklım...

EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hani ekonomide her taraf çökmüştü, batmıştı.  Araçlar, otomobiller, otobüsler, kamyonlar, TIR'lar tıklım tıklım yollar dolu. Bu ekonomik canlılığı gösteriyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Acil Durum Hastanesi, Büyükşehir Yatırımları ve Eğitim Yatırımları ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’nde konuştu. 
Yaklaşık 40 dakika süren konuşmada Erdoğan'ın hedefinde muhalefet ve ekonomi vardı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 
Dünyada hava limanları kapalı, uçuşları doğru dürüst yapamıyorlar. Türkiye'de köprülerimiz evelallah araçlar gidiyor geliyor. Hani ekonomide her taraf çökmüştü, batmıştı. Helikopterden o yolları gördüm. Araçlar, otomobiller, otobüsler, kamyonlar, TIR'lar tıklım tıklım yollar dolu. Bu bir şeyi gösteriyor. Ekonomik canlılığı gösteriyor. Ama gözü olan görür, dili olan hakkı konuşur, kulağı olan da duyar. Bunlarda hiçbiri yok.
Korona virüs, Rusya-Ukrayna savaşı bizim ekonomimizde de dalgalanmalara yol açtı. Ama biz TURKOVAC'ı çıkardık. Sadece kendimiz kullanmadık, fakir fukara ülkelere de gönderdik. Gelişmiş ülkeler dahi bu tablo karşısında gerçekten şaşkına döndüler. Ne yapacağını bilemez halde sağa sola savrulurken güçlü altyapımızla kendimizi krizlerden olumlu yönde ayrıştırmayı başardık. Düne kadar birileri 'bu kadar yol, köprü, tünel, havalimanı, hastane, okul, savunma sanayi projesini, altyapı yatırımını ne yapacaksınız' diye itham ediyorlardı. Şimdi aynı kesimler Türkiye'nin hedef büyüterek yoluna devam ettiğini görünce 'Niye daha fazla yapmadınız' diye sormaya başladılar. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla. İşte bu beş başlıkla yolumuza devam ediyoruz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.