Gambiya askerleri, İİT zirvesi öncesi Türk askerleri tarafından eğitildi

Türkiye, 4-5 Mayıs tarihleri arasında Gambiya'da düzenlenecek 15. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak olan Gambiya askerlerine özel eğitim verdi.

GÜNDEM 30.04.2024, 08:35
1
Gambiya askerleri, İİT zirvesi öncesi Türk askerleri tarafından eğitildi
Türkiye, 4-5 Mayıs tarihleri arasında 15. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesine ev sahipliği yapacak olan Gambiya'ya destek olmak için askerlerine özel eğitim verdi. Başkent Banjul'da 7-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenen eğitimde 351 Gambiyalı asker, VIP koruma eğitimi de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda eğitim aldı.
Eğitimin kapanış törenine Türkiye'nin Banjul Büyükelçisi Fahri Türker Oba, Gambiya Savunma Bakanı Sering Modou Njie, Gambiya Genelkurmay Başkanı Mamat Cham ve çok sayıda asker katıldı.

Törende konuşma yapan Büyükelçi Oba, Türkiye'nin Gambiya'ya her alanda destek vermeye hazır olduğunu ve bu eğitimin İİT Zirvesi sırasında ve sonrasında Gambiya güvenlik güçlerine büyük fayda sağlayacağını belirtti.
Gambiya Savunma Bakanı Njie ise Türkiye'nin Gambiya'nın kalkınmasında önemli rol oynadığını ve bu eğitim için Türkiye'ye teşekkür ettiğini ifade etti. Njie, Türkiye-Gambiya ilişkilerinin her geçen gün güçlendiğini ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının Gambiya'da da takdir edildiğini vurguladı.

Gambiya Genelkurmay Başkanı Cham da Türkiye'nin Gambiya'ya olan desteği için teşekkür ederek, "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" ilkesinin önemini vurguladı.
Törenin ardından Türk heyeti onuruna verilen akşam yemeğinde Gambiya Silahlı Kuvvetler Bandosu, başta İzmir Marşı olmak üzere çeşitli eserler seslendirdi.

Gambiya, 4-5 Mayıs tarihleri arasında 15. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesine ev sahipliği yaparak önemli bir sorumluluk üstlenecek. Bu zirveye birçok devlet başkanı ve bakanın katılması bekleniyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:22
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:48
Yatsı 21:18
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı