Beyzade Haber

Kemal Kılıçdaroğlu: Tarımı ve çiftçiyi bitirmeye yeminli Erdoğan var

SİYASET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hububat ve bakliyat alanında sıfırladığı gümrük vergilerine tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır, mercimek, nohut ithalatında 31 Aralık 2021 tarihine kadar gümrük vergisi sıfırlanmasına tepki gösterdi.
Kemal Kılıçdaroğlu, “Saray, hububat ve bakliyat ithalatında gümrük vergilerini sıfırladı. Can çekişen tarımımızı ve çiftçimizi bitirmeye yeminli bir Erdoğan var!” dedi.
Sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
“Saray, hububat ve bakliyat ithalatında gümrük vergilerini sıfırladı. Can çekişen tarımımızı ve çiftçimizi bitirmeye yeminli bir Erdoğan var! Bakın bu konu şimdi çok ilginizi çekmeyecek belki ama ileride çocuklarımızın en önemli konusu toprağımız, suyumuz, enerjimiz, çiftçimiz olacak. İklim ve tarım en öncelikli reform konularımız arasında. Evlatlarımıza ithal ürün cenneti; bereketsiz, çorak bir Türkiye bırakmayacağız.”
Bakın bu konu şimdi çok ilginizi çekmeyecek belki ama ileride çocuklarımızın en önemli konusu toprağımız, suyumuz, enerjimiz, çiftçimiz olacak. İklim ve tarım en öncelikli reform konularımız arasında. Evlatlarımıza ithal ürün cenneti; bereketsiz, çorak bir Türkiye bırakmayacağız.
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) September 8, 2021

Bakın bu konu şimdi çok ilginizi çekmeyecek belki ama ileride çocuklarımızın en önemli konusu toprağımız, suyumuz, enerjimiz, çiftçimiz olacak. İklim ve tarım en öncelikli reform konularımız arasında. Evlatlarımıza ithal ürün cenneti; bereketsiz, çorak bir Türkiye bırakmayacağız. — Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) September 8, 2021
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.