Beyzade Haber

Meteoroloji sarı kodla uyardı: Kuvvetli sağanak yağış geliyor

GÜNDEM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayınlanan hava tahminine göre İstanbul'da bugün hava parçalı ve az bulutlu olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 ili sarı kodla uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre: Ülkemizin kuzeyi, ortası ve doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'da az bulutlu ve çevre iller Kocaeli, Sakarya ve Bilecik yağışlı olacak. Genel olarak yağmur ve sağanak yağışlar, sabah ve gece saatlerinde Artvin, Tunceli, Erzincan, Erzurum ve Bingöl'ün yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışlar, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Adıyaman, Mardin, Erzurum'un güneybatısında, kuzeyde Şanlıurfa Diyarbakır ve Diyarbakır'ın kuzey ve batı çevrelerinde yerel olarak güçlü olması bekleniyor.

Yağışların Elazığ, Bingöl, Tunceli, Adıyaman, Mardin, Erzurum'un güneybatısında, Şanlıurfa'nın kuzeyi ile Diyarbakır'ın kuzey ve batısında sabah ve öğle saatlerinde yerel olarak şiddetli olması beklendiğinden, olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.
Yağışlı bölgelerde hava sıcaklığının 2 ila 5 derece düşeceği tahmin edilirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.