Beyzade Haber

Sürücüler dikkat! Akaryakıt fiyatlarına bir indirim daha geliyor

EKONOMİ

Akaryakıt fiyatlarına dün akşam gelen indirimin ardından bu gece bir indirim daha geliyor. Sektör kaynaklarının aktardığına göre bu gece benzin ve motorin fiyatlarında indirim yapılacak.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) dün akaryakıt kalemlerinden benzine 1,63 TL, motorin de 1,65 TL indirim yaptığını duyurmuştu. Ancak yapılan indirim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararname nedeniyle pompa fiyatlarına değil ÖTV'ye yansımıştı. 

Akaryakıt kalemlerinden benzin ve motorin fiyatlarına bu gece bir indirim daha geliyor. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre benzin fiyatlarında 41, motorin fiyatlarında ise 45 kuruşluk bir indirim daha yapılacak. Ancak, yapılacak indirim yine pompa fiyatlarına değil ÖTV'ye yansıtılacak.

Sektör kaynakları, “Motorinde gelecek yeni indirimle birlikte devletin ÖTV alacağı kalmayacak. Belki, 5 kuruş da pompa satış fiyatına indirim olarak yansıtılacak. Benzinde, ikinci indirimle birlikte devletin ÖTV alacağı 51 kuruş kalacak” diye konuştu.
ICT media'da yer alan habere göre kaynaklar, izleyen günlerde gündeme gelecek 51 kuruşluk yeni bir indirimin ardından benzinde de ÖTV’nin dolacağını belirterek, “Daha sonraki her indirim otomatik olarak pompa satış fiyatlarına yansıyacak. Artış gündeme gelirse artış yapılacak” dedi.
Öte yandan Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Eşel Mobil Sistemi kademeli olarak kaldırılmış ve 2 Nisan 2020 tarihli ÖTV tutarlarının geçerli olması kararlaştırılmıştı. Bu tarihte motorinde 2,06 TL, benzinde 2 TL 53 kuruş ÖTV bulunuyordu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.