2024 Cupra Born fiyatı, özellikleri ve yakıt tüketimi

Elektrikli araba dünyasına hızlı giris yapan Cupra Born, 420 km menzili ve yakıt cimriliği ile dikkat çekiyor. Cupra Born fiyatı en çok merak edilen konuların başında geliyor.

GÜNDEM 02.05.2024, 09:55
1
2024 Cupra Born fiyatı, özellikleri ve yakıt tüketimi
Performans odaklı bir otomobil olan Cupra Born tam elektrikli bir modeldir. İlk olarak 2019 Cenevre Otomobil Pazarı’nda gösterilen bu model modern teknik detaylarıyla ilgi çekmeyi başardı. Tasarımı ile de beğeni toplayan Cupra Born yeni bir araç olmasına rağmen çeşitli ödüller kazanmayı başardı. Şehir içi seyahatler için birebir olan araçta Cupra markasının tüm baskın özellikleri yer alıyor.

Sağlam ve dinamik bir dış tasarıma sahip olan Cupra Born ilk bakışta güven vermeyi başarıyor. Ön kısımdaki üçgen farlar ve dış kenarlardaki gündüz LED farkları dikkat çeken dış tasarım detaylarından yalnız ikisini oluşturuyor. Aracın tampon kısmı Cupra markasının diğer üyelerinden farklı bir tasarıma sahiptir. Geniş yapıdaki bu tampon Cupra Born’un şıklığına şıklık katıyor.
Cupra Born modelinin iç tasarımı geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış durumdadır. Bu nedenle araç için çevre dostu demek yanlış olmaz. Modelin koltukları okyanustan toplanan plastiklerin işlenmesi ile elde edilen “Seaqual” ipliklerinden yapıldığı için değişik bir doğa dostu bir yapı sunuyor. Cupra Born tamamen anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemine sahip olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.
Bir yarış otomobili havasına sahip olan Cupra Born sürücülere sürüş deneyimini en üst noktadan hissettiriyor. Araçta iki motor seçeneği mevcuttur. Aracın sportif bir yapıda olduğunu söylemek mümkündür. Bunu sağlayan en önemli göstergelerden biri şüphesiz sahip olduğu dinamik şasi kontrol sistemidir. Bu sistem sayesinde araç her türlü yolda yüksek bir performans göstermeyi başarıyor.
Sürücü güvenliğini sağlamak amacıyla çeşitli donanımlarla donatılan Cupra Born emniyeti sağlamakta iyi bir iş çıkarıyor. Ön yardım, acil frenleme ve yaya koruması sürüş esnasında güvenliği sağlayan özelliklerden yalnız birkaçıdır. Bunların yanı sıra güvenliği üst düzeye çıkaran seyir kontrolü, çıkış asistanı, kör nokta algılama, arka çapraz trafik uyarısı ve üstten görünüm kamerası donanımlar mevcut.
Cupra Born aracının teknik özelliklerine aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.

Cupra Born kısa sürede şarj olan elektrikli bir araçtır. Tamamen dolan bir araç şehir içi 420 kilometre yol gidebilir. Cupra Born modeli araçların yakıt tüketim özellikleri aşağıdaki gibidir:

Toplam 4 versiyonla satışa sunulan Cupra Born modeli araçların fiyatları 1.959.950 TL ile 2.104.950 TL arasında değişiklik gösterir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:22
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:48
Yatsı 21:18
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı