Beyzade Haber

Tarım Kredi Kooperatifi marketleri fiyatta Migros ile yarışıyor!

EKONOMİ

Tarım Kredi Kooperatifi marketleri fiyatta Migros ile yarışıyor. 11 temel gıdanın toplam fiyat farkının sadece 7 lira 37 kuruş olduğu ortaya çıktı.

Tarım Kredi Kooperatifi marketleri yetkilileri fiyatlarının ucuz olduğunu iddia ederek "Paylaşılan fiyatlar bizim raflarımızdaki fiyatlar değiller. Haberlerde gösterilen fiyatlar bizden ürünü alıp internet üzerinden satanların fiyatları. Bizim raf fiyatlarımız diğer aktörlerden daha uygun" açıklamasında bulunmuştular. Yetkililerin bu açıklaması ile birlikte tartışma yeniden alevlendi.

Raflardaki fiyatları görmek için en ucuz ve en pahalı olduğu ifade edilen marketlere alışveriş yapılarak fiyat farkı ortaya çıktı. Orta ve üst gelir grubundaki vatandaşların daha çok tercih ettiği Migros ile orta ve dar gelirli vatandaşların gittiği Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde satılan 11 temel gıda maddesinin toplam fiyat farkının sadece 7 lira 37 kuruş oldu.
Şirinevler'deki Tarım Kredi Kooperatifi marketinde alışveriş yapan Independent Türkçe editörü nohut, yeşil mercimek, kırmızı mercimek, kuru fasulye, pirinç, makarna, un, çay, kaşar peyniri, beyaz peynir, süt ve ayçiçek yağından oluşan ürünler için kasada 134 lira 80 kuruş ödedi.
Orta ve üst gelir grubundaki vatandaşların yaşadığı Ataköy'e geçerek Migros'dan da aynı ürünler alınarak 142 lira 10 kuruş ödendi.
Zengin semt marketi ile fakir semt marketinden yapılan alışverişte fiyat farkı 7 lira 37 kuruş olarak gerçekleşti.
11 temel gıdada Migros ile Tarım Kredi Kooperatifi marketi arasındaki fiyat farkı 0,2 - 2 lira arasında değişti.
Tarım Kredi Kooperatifi marketleriyle Migros'ta alınan ürünler ve ödenen fiyat şöyle:

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.