Beyzade Haber

“Tunus’un ve Tunuslu kardeşlerimizin yanındayız”

GÜNDEM

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan, Tunus’ta meclisin askıya alınmasıyla başlayan sürece ilişkin bir açıklama yaptı.

Kutan, açıklamasında, “ Tunus Cumhurbaşkanı’nın orduyu yanına alarak Tunus Meclisi’ni askıya aldığını açıklaması, milli iradeye darbe mesabesindedir. Bu müdahale tüm Tunusluların demokratik bir ortak zemin inşa etmek için verdikleri çabalara onulmaz zararlar verecektir” dedi.
Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Genel Başkanı Recai Kutan, Tunus’ta meclisin Cumhurbaşkanı tarafından askıya alınmasından sonra yaşanan sürece ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yapılanın darbe mesabesinde olduğunun aktarıldığı açıklamada Kutan, tüm taraflara sükûnet çağrısında da bulundu.
Kutan açıklamasında, “Tunus Cumhurbaşkanı’nın orduyu yanına alarak Tunus Meclisi’ni askıya aldığını açıklaması milli iradeye darbe mesabesindedir. Tunus halkının iradesinin askıya alınması demek olan başbakanın görevden alınması ve meclisin faaliyetlerinin durdurulması hiçbir gerekçe ile meşru gösterilemez. Bölgenin tarihi bu tür müdahalelerin ülkelerin siyasi, iktisadi ve sosyal olarak çok daha ağır bedeller ödediği tecrübelerle doludur. Bu müdahale tüm Tunusluların demokratik bir ortak zemin inşa etmek için verdikleri çabalara onulmaz zararlar verecektir” dedi.
Kutan, “Müslüman Topluluklar Birliği ve ESAM olarak bu gayrimeşru müdahaleye karşı olduğumuzu ilan ediyoruz. Tunus’ta tüm tarafları meşruiyetin yeniden tesis edileceği bir yapının sağlanması için gerekli adımları atmaya davet ediyoruz” çağrısında da bulunarak, “Tunus’ta milli iradeye dayanan, demokratik bir ortak zemin oluşturma mücadelesini destekliyor ve bir an önce normal şartlara dönülmesini bekliyoruz. Tüm bölge halklarının barış ve huzuru için çok önemli gördüğümüz bu mücadelede Tunus’un ve Tunuslu kardeşlerimizin yanında olduğumuzu duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.
“Müslüman Topluluklar Birliği ve ESAM olarak bu gayrimeşru müdahaleye karşı olduğumuzu ilan ediyoruz” diyen Kutan, “Tunus’ta tüm tarafları meşruiyetin yeniden tesis edileceği bir yapının sağlanması için gerekli adımları atmaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.