Beyzade Haber

Alparslan Kuytul adli Kontrolle Serbest Bırakıldı!

GÜNDEM

Adana Emniyetinde 4 gündür gözaltında tutulan Alparslan Kuytul ve beraberindeki 3 Furkan Gönüllüsü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana'da bir camide 'İtikaf' ibadetini ihya etmek isteyen Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca, 3 Mayıs Pazartesi gecesi emniyet ekipleri düzenlenen cami baskınıyla Adana Emniyetine götürülmüştü.

İtikaf ibadeti için camide bulunan 400'den fazla Furkan Vakfı Gönüllüsü gözaltına alınmıştı. İfadesi tamamlanan birçok gönüllü serbest bırakılırken Alparslan Kuytul ve beraberindeki 3 Furkan Gönüllüsünün gözaltı süresi uzatılmıştı. 

Yaklaşık 4 günün sonunda savcılığa sevk edilen Alparslan Kuytul ve 3 Furkan Gönüllüsü ifadelerinin alınmasının ardından Sulh Ceza Mahkemesine çıkarıldı. 

'Görevini yaptırmamak için direnme' suçlamasından yargılanandıkları davadan 8 Mayıs Cumartesi sabaha karşı görülen davadan adli kontrolle serbest bırakılma kararı çıktı. 

Alparslan Kuytul Hoca ve bereberindeki 3 Furkan Gönüllüsü için; Pazartesi-Perşembe imza şartı ve yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Yüzlerce Kişi Karşıladı!

4 günlük gözaltı sürecinde Alparslan Kuytul'u yalnız bırakmayan yüzlerce Furkan Gönüllüleri hocalarının serbest bırakılmasını büyük bir karşılama ve sevgi gösterileriyle karşıladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.