Beyzade Haber

Erdoğan'ın eski kampanyacısı konuştu: 5 yıllık bir dönem olmayacak

GÜNDEM

Geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kampanyalarını yöneten Faruk Acar, önümüzdeki seçim sürecine dair kritik açıklamalarda bulundu.

Geçmişte Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyalarını yürüten ve şimdilerde İYİ Parti ile çalışan Faruk Acar, gazeteci Adem Metan’ın Youtube kanalında AKP’den ayrılık sürecini ve önümüzdeki seçim sürecine dair görüşlerini aktardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’la geçmişte yakın bir mesai içinde olduğunu söyleyen Acar, Başkanlık sistemine geçildikten sonra yönetimin Cumhurbaşkanlığı ve AKP Genel Merkezi olarak bölündüğünü kaydetti.
Görevi bırakması konusunda kendisine yönelik birtakım operasyonların yapıldığını aktaran Acar, “Olumsuz giden şeyleri anlatıyordum. Bana keyif kaçıran adam olarak bakıyorlardı” dedi.
AKP’den ayrılması sonrasında İYİ Parti’yle anlaştığını ve ayrılık kararını Erdoğan’a aktardığını belirten Faruk Acar, “Aldığım tepki bende kalsın” ifadelerini kullandı.
“Türkiye’de bir değişim olacak” görüşünü dile getiren Faruk Acar, siyasi figürlerde de ciddi değişiklikler olacağını söyledi.
Faruk Acar, “manşetini veriyorum” diyerek programın sonunda şu şekilde konuştu:
“Bu gideceğimiz seçim, bu seçimde 5 yıllık bir dönem olmayacak. Olacak, yeni ve gerçek bir seçime ondan sonra gideceğiz. Bu seçimin gerçek Türkiye’nin değişimi olarak gerçekleşecek bir seçim olarak değil, ara seçim olarak görüyorum. Belki bugünkü aktörlerin neredeyse birçoğu olmayacak”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.