25.02.2021, 15:26 77

AK PARTİ KONGRE NOTLARI

Kongre salonu verilen saatin çok öncesinden Cumhurbaşkanının deyimiyle “lebalep” doluydu. Herkes maskeli olmasına rağmen mesafe kurallarına riayet edildiği pek söylenemezdi.

Delegelere ayrılan alana girebilmek için uzun bir kuyruk oluşmuş, tüm yapılan mesafeye uyma ikazları istenen neticeyi vermez olmuştu. İnsanlar salona girebilmek için yer yer izdihamlar oluşturuyordu.

Kongreye mutad olmak üzere Cumhurbaşkanı pandemi tedbirleri ve son güne sığdırılan 6 ilin kongresi nedeniyle katılamıyordu. Ancak Hatay’a verdiği önemi belirtecek bir jest yaparak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü göndermişti.

Salonda kalabalık bir misafir yoğunluğu da yaşanıyordu. Birçok STK temsilcisi yanında siyasi partilerden MHP İl Başkanı Murat Adal, Saadet Partisi GİK üyesi Necmettin Çalışkan, BBP İl başkanı da salonda yer alanlar arasındaydı.

Yeni İl Başkanı Adem Yeşildal tüm önceki il başkanları ve belediye başkanlarını da kongreye getirmeyi başarmıştı. Bilhassa son anda görevden istifası etik olmayacak şekilde alınan Mehmet Yeloğlu’nun kongreye katılıp katılmayacağı merak konusuydu. Ancak Yeşildal’ın çabaları sonuç vermiş olacak ki Yeloğlu’da kongre başlangıcında protokoldaki yerini aldı.

Gerek İl Başkanı Adem Yeşildal’ın gerekse de selamlama konuşmaları yapmak üzere kürsüye çıkan milletvekillerinin Mehmet Yeloğlu’na yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini sunmaları gözden kaçmadı. Yeloğlu’nun kısa zamanda yaptığı İl başkanlığında iz bırakanlardan olduğu bir kez daha belli olmuş oldu.

Saat 14.30 civarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan on-line olarak salona bağlandı. Bağlandığı sırada salonun coşkusu görmeye değerdi. Tüm salon ayağa kalkmış alkışlarken, gençler ve kadınlar attıkları sloganlarla liderlerini karşıladılar. Cumhurbaşkanı teker teker isimlerini sayarak hem katılımcı misafirleri, hemde ana kademe başkanları selamladı. Daha sonra İstanbul Kongresine bağlanmak üzere Hatay bağlantısından ayrıldı.

Salonun bir tarafını gençler, tam karşı tarafını ise kadınlar doldurmuştu. Alt kısım ise tamamen protokol ve delegelere ayrılmıştı. Özellikle gençler kısmında Reyhanlı ve Kırıkhan’dan gelenler kendilerini belli edecek kadar varlık göstermeye gayret ediyorlardı. Zira ilçeleri ile ilgili ne zaman bir söz geçse anında sloganlar yükseliyor, alkışlar fazlalaşıyordu.

Tayyip Bey’in bağlantısı kesilince salon birden ayaklandı, fotoğraf karesine girmek isteyenler protokol sıralarına hücum etti. Herkes Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile ve Adem Yeşildal ile fotoğraf karesine girmek için adeta yarışıyordu.

Divan Başkanı kongrenin devam ettiğini hatırlatarak herkesi tekrar oturmaya davet ettiyse de çok başarılı olamadı.

Ak Partiye önemli katılımlar da vardı. Özellikle yeni kurulan Deva Partisi ve Gelecek partisinden onlarca kişi Ak Parti rozetini takmak için sahneye geldi. Ayrıca CHP’den de katılımlar vardı.

Özellikle Gelecek Partisi kurucu İl başkanı Ahmet Bilgin’in katılımcılar arasında yer alması tebessümlere yol açtı. Ayrıca henüz yeni açıklanan Deva Partisi İl Kurucu Yönetiminden istifa ederek gelen Rifat Güler, İsmet Çalım ve yakınlarının katılımı sürpriz oldu. Deva kurulmadan kan kaybetmeye mi başladı soruları zihinleri kurcaladı.

Rozetler Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Adem Yeşildal tarafından yakalara takıldı.

Oy verme aşamasına gelindiğinde liste ellerde dolaşmaya ve tartışmalar yapılmaya başlandı. Kimileri listeyi iyi bulurken kimileri de beklentinin daha yüksek olduğunu söyleyerek listenin beklentileri karşılamadığını konuşuyordu. Ama ne olursa olsun bunun sağlaması çalışmalar ve girilecek seçim sonuçları olacağı aşikardı.

Bir Ak parti kongresi de böylece sonuçlandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı