16.07.2020, 18:30 35

GİDEN YAĞDAN GİTSİN - 1

Bedenimizle en büyük çabamız genelde kilo almak veya vermekle ilgilidir. Çoğunlukla da kilo vermekle. Hep bir çaba ve ardından maalesef ki vazgeçiş olarak ilerleyen bir süreç. Çünkü kendi başımıza gösterdiğimiz çabamız istediğimiz sonucu vermez ve motivasyonumuz kırılır. Peki neden istediğimiz sonuca ulaşamıyoruz? Verdiğimiz kilolara rağmen neden ayna karşısında istediğimiz görüntüyü göremiyoruz? Tartılıyoruz, kilonun düştüğünü görüyoruz. Ancak vücut ölçülerinde istediğimiz gibi incelme ya da bedenimizde daralma olmuyorsa yanlış giden bir şeyler var demektir.

Aynada gördüğümüz görüntünün bizi mutlu etmesi için verdiğimiz kiloları kas kütlemizden değil yağ kütlemizden vermemiz gerekir. Çünkü aynı miktar kasın sağladığı hacim yağın sağladığı hacimden çok daha küçüktür. Ayrıca kaslı vücut görüntüsü daha sıkı ve sağlıklı iken yağlı vücut görüntüsü daha sarkıktır.

Popüler diyetlerin, özellikle de şok diyetlerin en büyük tehlikesi maalesef budur. Verilen hızlı kilolar genellikle vücuttaki kas ve sıvıdan gidiyor. Ciddi kayıplar olduğu için ilk aşamada incelme hissedilse de sonrasında bırakıldığında vücut kısa sürede kendini topluyor ve eski ağırlığına dönüyor. Bu yüzden bu diyetler yerine beslenme düzeninizi doğru yönde geliştirecek, size özel hazırlanan beslenme biçimlerini tercih etmeniz yağ kaybı sağlayarak bu süreci başarılı ilerletmenizi sağlayacaktır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı