Son Dakika

1 Milyon TL’nin aylık faizi rekor seviyeye çıktı! AKP sizi ateşe çağırıyor

Bankalar Merkez Bankası’nın faiz kararlarıyla adeta yarışa girerken 1 milyon TL’nin aylık faizi son 20 yılın zirvesine oturdu. Ekonomik kriz faiz artışla aşılmaya çalışılırken ülke faiz bataklığına sürükleniyor.

EKONOMİ 08.12.2023, 12:35
7
1 Milyon TL’nin aylık faizi rekor seviyeye çıktı! AKP sizi ateşe çağırıyor
Merkez Bankası’nın art arda aldığı prolitika faiz artış kararları mevduat faizlerine de yansıdı. Mevduat faizi son artışların ardından son 20 yılın zirvesine çıktı. Rekor üzerine rekor kıran dolar kurunu üretim ve ihracat silahıyla dizginleyemeyen AKP ülkeyi sonunda faiz bataklığına sürükledi.

Enflasyon altında ezilen Türkiye’de AKP iktidarı faiz bataklığına girmekten başka bir çare bulamazken Merkez Bankası aralıksız son 3 toplantısında politika faizini artırdıkça artırdı. Merkez Bankası politika faizin yüzde 40'a çıkarırken bankaların mevduat faizine verdiği oranda yüzde 50’ye dayandı. Hal öyle ki 1 milyon TL’nin aylık faizi 40 bin TL’ye kadar çıktı.

Üretim ekonosinin önündeki en büyük engel olan yüksek mevduat faizleri, zengini daha zengin fakiri ize daha fakir hale getirirken bir taraftan da yapılan reklamlarla vatandaş resmen faiz ateşine çağırılıyor. Türkiye faiz bataklığına girerken Merkez Bankası faiz artışlarının devamının geleceğini söylemekten de geri durmuyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı