Ümmetin Habibullah Hasreti

Kâinatın efendisi, İki Cihan Serveri, insanlığın en azizi olan Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (S.A.V.) dünyaya teşrif ettiği o mübarek gün, insanlık için bir milat oldu.

GÜNDEM 07.10.2022, 04:15 07.10.2022, 10:10
119
Ümmetin Habibullah Hasreti

Rabbimizin (C.C.), uğruna âlemleri yarattığı Habibi Resûl-i Ekrem’i (S.A.V.), İslâm’ın ve Kur’an-ı Azimüşşan’ın canlı, yaşayan bir örneği ve insanlık için bir nimet olarak dünyaya gönderdiği o kutlu günün sevincini yaşıyoruz.

Yüz yıllardır gönüllerinde Resûlullah’ın (S.A.V.) hasretiyle yaşayan sayısız Müslüman için Mevlid Kandili, o Güzeller Güzeli’ne (S.A.V.) salavat getirmek ve O’nun (S.A.V.) şefaatine nail olarak âlemlerin Rabbi olan Allah’ın (C.C.) rızasına kavuşabilmek adına dua için büyük bir nimet. Bugünün gündüzü ve gecesi insanlığın En Şereflisi’ni (S.A.V.) bolca anarak O’na (S.A.V.) salât ve selam getirmek, Kur’an-ı Kerim ve hadis-i şerif okumak, namaz kılıp dua etmek için çok güzel bir fırsat. Rabbimiz (C.C.), bu mübarek gecenin hatırına cümle ihvan-ı dinden razı olsun.

Mevlid Kandili, duaların ve ibadetlerin kabul edildiği mübarek günlerdendir. İslam dünyasının kandilini tebrik ederiz.


“Şânım hakkı için size kendinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki, son derece izzetlidir, sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir.” (Tevbe Sûresi-128)

“(Rasûlüm) Muhakkak ki sana bey’at edenler ancak Allah’a bey’at etmektedirler…” (Fetih Sûresi-10)

“Bir gece, kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu Mescid-i Haram’dan, çevresini mübârek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah Teâlâ noksan sıfatlardan münezzehtir. O, gerçekten işitendir, görendir.” (İsrâ Sûresi-1)

“Geceden de sana mahsus fazla bir namaz olarak uykudan kalk, Kur’ân ile teheccüd kıl, yakındır ki Rabbın seni bir Makâm-ı Mahmûd’a ulaştıra!” (İsrâ Sûresi-79)

“Senin zikrini senin için yükselttik” (İnşirâh Sûresi-4)

“Ey iman edenler! Allah’ın ve Rasûlü’nün önüne geçmeyin. Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah işitendir, bilendir.” (Hucurât Sûresi-1)

“Şüphesiz ki Allâh ve melekleri, Peygamber’e çokça salât ederler. Ey mü’minler! Siz de O’na çokça salavât getirin ve tam bir teslîmiyetle selâm verin!” (Ahzâb Sûresi-56)

 “Ve seni sâde âlemîne rahmet olarak göndermişizdir.” (Enbiyâ Sûresi-107)

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı