Son Dakika

2 kişiyi rehin almış, vurularak yakalanmıştı: Yanlış anlaşıldım

Eskişehir'de 2 kişiyi rehin aldıktan sonra jandarma tarafından bacağından vurularak yakalanan Sabahattin Yenigün hakim karşısına çıktı. Savunmasında, "Yapmış olduğum eylemler yanlış anlaşıldı." dedi.

ASAYİŞ 15.11.2022, 19:20
2
2 kişiyi rehin almış, vurularak yakalanmıştı: Yanlış anlaşıldım
Mahmudiye ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi'nde oturan Sabahattin Yenigün, mart ayında komşusu Ferit Takan'ı silahla tehdit edip, otomobilini gasbetti. Araçla ilçedeki akaryakıt istasyonuna giden Yenigün, çalışanlardan Halit Aladağ'ı da tüfek zoruyla araca bindirip, Mesudiye Mahallesi'ne döndü. Yenigün, mahallede yoldan geçen İrfan Poltara'yı da ayağından yaralayıp, rehin aldı. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye Eskişehir Jandarma Komando Bölüğü'nün yanı sıra Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat, Terörle Mücadele ve Asayiş Şubesi ekipleri sevk edildi. Tüm uyarılara karşın teslim olmayan Yenigün, bacağından vuruldu. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Yenigün, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu sanık Sabahattin Yenigün hakkında soruşturmasını tamamlayıp hazırladığı iddianameyle 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. İddianamede Yenigün için 'öldürmeye teşebbüs', 'nitelikli yağma', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından 53 yıldan 92 yıla kadar hapis cezası istendi.
Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmada tutuklu sanık Sabahattin Yenigün, hazır bulundu. Yenigün, savunmasında, "Benim hasımlarım olduğu için evimde ruhsatsız tüfek bulunduruyorum. O gün kız kardeşimin İstanbul'a kaçtığı ya da kaçırıldığı yönünde telefon alınca tedirgin oldum. Hasımlarımın kız kardeşime zarar vereceğini düşünerek tüfeği alıp dışarı çıktım. Zaman kaybederim, diye komşum Ferit'ten aracını istedim. Ferit'in arabasını yağmalamış değilim. Suç kastıyla hareket etmedim. Başlangıçtan itibaren bende hiç suç kastı yoktu ama yapmış olduğum eylemler yanlış anlaşıldı. Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermekten dolayı bende çok üzgün ve pişmanım. Ben yakalandığım sırada 4 tane kurşun yedim" açıklamasında bulundu.
Duruşmaya katılan mağdurlar ise sanıktan şikayetçi olmadıklarını söyledi.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 10 Ocak 2023'e erteledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:37
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:34
Yatsı 20:59
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı