65 yıllık CEM markası yeniden yerli ve milli oldu

İtalyan Bialetti grubunun markası olan CEM markası, 2023 yılında tamamen yerli ve milli olan Fetih Grup tarafından geri alındı.

EKONOMİ 15.05.2024, 04:35
6
65 yıllık CEM markası yeniden yerli ve milli oldu
1959 yılında küçük bir atölyede doğan CEM markası, deneyim ve güçlü satış ağı ile yanmaz yapışmaz mutfak eşyaları sektöründe öncü kuruluş haline gelmişti. 2005 yılında Avrupa'nın önde gelen mutfak ürünleri üreticisi İtalyan Bialetti Endüstri ile güçlerini birleştirerek ve CEM Bialetti adını aldı. 2007 yılında tamamıyla İtalyan Bialetti grubunun markası olan CEM markası, 2023 yılında tamamen yerli ve milli olan Fetih Grup tarafından geri alındı.
Fetih Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Baykay tarafından yayınlanan bir basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 
“Türkiye’nin ilk yanmaz yapışmaz mutfak gereçleri üretici firmalarından olan CEM, çeşitlendirilmiş ürün gamıyla ve köklü tecrübesiyle hem Türkiye hem de uluslararası pazarlarda yüksek bilinirliğe sahip. Öyle ki bünyesinde Altınbaşak Zenga Döküm Tesisi, Elit Mutfak Eşyaları ve Disk Alüminyum Fabrikası olan Fetih Grup tarafından satın alınan Cem, modernize edilerek sürdürülebilir yerli üretim ve ileri teknoloji üzerine yatırımlar yaparak kapasitesini artırdı. 65 yıllık geçmişinden aldığı güç ve tecrübeyle bugün Kocaeli Bakşiş’te yer alan fabrikasında yeniliklere imza atmaya devam eden CEM, son teknolojiyle ürettiği ürünlerini ülkemiz mutfaklarından sonra dünya mutfaklarındaki sofralara da sergilemeye devam ediyor.”

Abdülkadir Baykay, CEM ailesinin gücüne vurgu yaparak, “CEM yenilenmiş tesislerinde ‘söküm, sprey ve roller’ yanmaz yapışmaz ürünlerde yıllık kapasitesini 15 milyon adede çıkarttı. Tüketici ihtiyaçlarına yönelik tasarladığımız kaliteli ve estetik ürünlerimizi ülkemiz ve tüm dünya mutfaklarına ulaştırıyoruz. CEM markası olarak, private marka ve döküm ürünleri ile yıllık 5 milyon adet ihracat hedefimizi, iç pazar için de 15 milyon adetlik şirket hedeflerimizi gerçekleştirmek için ARGE çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir” ifadelini kullandı.

Yeni ürünlerin de müjdesini veren Abdülkadir Baykay, “Türk tüketicisinin CEM markasına güvenerek izlemelerini öneriyorum. Çok yakında yeni ürünlerle hem dünya pazarına hem de iç piyasaya renk katacağız. Sunacağımız ürünlerle iç pazar ve dünya pazarında vazgeçilmez bir marka olma yönünde hızlı ve sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bu ilerleme ve başarı bizim ve çalışma arkadaşlarımızın haklı guruna vesile oluyor. CEM ailesi hem ülkemize hem de vatandaşımıza gün geçtikçe daha da büyük hizmetler verecek” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:33
Öğle 12:50
İkindi 16:39
Akşam 19:57
Yatsı 21:27
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı