ABD ordusu Gazze sahilinde inşa ettiği iskelenin görüntülerini paylaştı

Gazze’de ateşkesin sağlanamaması, başta Refah sınır kapısı olmak üzere geçişlerden doğru dürüst girdirilememesi problem teşkil etmeye devam ederken ABD Ordu Merkez Komutanlığı Gazze açıklarında inşasına başladığı deniz iskelesinin ilk fotoğraflarını yayınladı.

DÜNYA 30.04.2024, 10:25
ABD ordusu Gazze sahilinde inşa ettiği iskelenin görüntülerini paylaştı
ABD Ordusu Merkez Komutanlığı, ‘’X’’ hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti: ‘’ Deniz iskelesi, Gazze Şeridi'ndeki sivillere yardım ulaştırılmasına yönelik çabaları destekleyecektir.’’
Pentagon dün yaptığı açıklamada iskele inşaatının en az 320 milyon dolara mal olacağını ifade etmişti.
ABD ordusunun planına göre, yardımlar yüzer iskeleye nakledilmek üzere Güney Kıbrıs’ta ticari gemilere yüklenip, sevkiyat sağlanacak.

Ne amaçlanıyor?
İnşa edilen limanın Gazze halkının çektiği insani sıkıntıları gündemden düşürüp İsrail’in soykırımını devam ettirmesi için bir kılıf olduğu görülüyor. Dışı merhamet içi zulüm olan bu adımın ‘’Gazze’ye açılan sınır kapılarına’’ değinilmeden gündeme getirilmesi bunun delillerinden. Ayrıca bazı Arap ülkelerinin havadan yardım indirmeleri de bu planın bir parçası olarak okunabilir. İsrail’in yürüttüğü soykırım savaşı her hâlükârda desteklenmiş oluyor.
Haber : Hamza Korkmaz

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:22
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:48
Yatsı 21:18
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı