ABD'den Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne İsrail tehditi!

ABD'de 12 Cumhuriyetçi Senatör, Siyonist İsrail'e yönelik olası bir soruşturma veya dava açılması durumunda Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) ve yetkililerine tehdit mektupları gönderdi. Mektuplarda, İsrail rejimine yönelik herhangi bir hamle ABD'ye karşı bir saldırı olarak değerlendirileceği vurgulandı.

DÜNYA 08.05.2024, 08:30
1
ABD'den Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne İsrail tehditi!
Katil İsrail rejimi, Filistin'de kadın ve çocuklar başta olmak üzere masum sivilleri katletmeye devam ediyor.
Uluslararası Ceza Mahkemesi, İsrail'in Filistin'de işlediği savaş suçlarının ortaya çıkartılmasına yönelik harekete geçince, ABD'de faaliyet gösteren Siyonist lobi faaliyete geçerek bu duruma engel olmaya çalıştı. Hatta ABD'li 12 Senatör daha da ileri giderek UCM'ye tehdit içerikli bir mektup gönderdi.
Söz konusu mektupta, UCM'nin katil İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve diğer Siyonist yetkililere yönelik yakalama kararı çıkarması ihtimaline karşı sert uyarılarda bulunuldu. Senatörler, mahkemenin bu adımı atması durumunda, ABD'nin UCM'ye olan tüm desteğini keseceğini, çalışanlarına ve ortaklarına yaptırım uygulayacağını ve hatta UCM yetkililerini ve ailelerini ABD'ye girişten men edeceğini ifade etti. Ayrıca mektubun sonunda ise "Uyarıldınız!" kelimesi yer aldı.

Beyaz Saray, UCM'nin Netanyahu'ya yönelik olası yakalama kararıyla ilgili yorumlarında, ABD'nin bu soruşturmayı desteklemediğini ve UCM'nin Siyonist rejimi ve Netanyahu'yu yargılama yetkisinin olmadığını savundu. Söz konusu durum, ABD'nin UCM'nin yetkisini tanımadığını bir kez daha ortaya koydu. İlginç bir şekilde ise ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz yıl UCM'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik yakalama kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, bu kararı haklı bulduğunu dile getirmişti.

Mektupta ABD ve eli kanlı İsrail'in UCM'ye üye olmadığı ve bu nedenle mahkemenin yetki alanına girmediği de vurgulandı. Filistin 2015 yılında UCM'ye üye kabul edilmişti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM), geçen Cuma günü yaptığı açıklamada, mahkemeye ve personeline yönelik tehdit ve gözdağı girişimlerini kınadı. Açıklamada, bu tür girişimlerin mahkemenin bağımsızlığını ve tarafsızlığını zedelediği ve derhal durdurulması gerektiği belirtildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:43
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:50
Yatsı 21:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı