Son Dakika

AGD'den İsrail protestosu... Kesintisiz zulme karşı kesintisiz direniş

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi, işgalci İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik baskını İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

GÜNDEM 19.07.2021, 13:50
18
AGD'den İsrail protestosu... Kesintisiz zulme karşı kesintisiz direniş
Siyonist işgalcilerin Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya yaptığı hain baskın, İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi. Protesto gösterisi sırasında basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç “Mescid-i Aksa’ya saldırı, ümmetin değerlerine açık bir meydan okumadır. Zalim İsrail şunu unutmasın ki; akın akın zafere koşacağız. Aksa’yı özgürlüğüne kavuşturacağız.” dedi.
Siyonist işgalcilerin ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirdikleri terör saldırıları İstanbul’da protesto edildi. İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğunun önünde toplanan Müslümanlar, katil İsrail yönetimine tepki gösterdi. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Memur-Sen başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği protesto gösterisine yüzlerce Kudüs sevdalısı katıldı. STK’lar adına hazırlanan basın açıklamasını AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç okudu.

AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç “Uzun bir süredir terör rejimi büyük ve sinsi bir planın parçası olarak, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılar düzenlemektedir. Aşama aşama Filistinlileri Mescid-i Aksa’nın etrafından zorla boşaltmakta, aşırı sağcı Siyonist grupların eliyle Aksa’ya saldırılar düzenlemekte, buna karşı direnen Filistin’in yiğit evlatlarına şiddet uygulamaktadır. Ramazan Bayramına saldırılarla ve katliamlarla giren, 100’den fazla kadın ve çocuğun da içinde olduğu 243 Filistinli kardeşimizin şehit olduğu Harem-i Şerif yeni bir saldırı dalgasıyla karşı karşıya.” dedi.

Azgın Siyonistlerin silahlı işgalcilerin koruması altında ilk kıblemize saldırdıklarını hatırlatan Genç  “Sözde Süleyman Mâbedi'nin yıkılışının yıl dönümü olarak kabul ettikleri ‘Tişa BeAv’ günü dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya baskın çağrıları yapan fanatik siyonistler, gruplar halinde Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e saldırdılar. Rejim polisinin desteğini arkasına alarak Mescid-i Aksa'nın avlusuna giren gruplar avluda ayinler gerçekleştirdiler, saldırgan eylemlerde bulundular.  Tapınak Grupları adıyla organize olan bu siyonist oluşumlar doğrudan iktidarın planlarının bir parçası olarak sistematik saldırılar düzenlemektedirler. Ramazan’daki şanlı direniş karşısında hezimet ve zilleti yaşayan terör rejimi o zilletten ders çıkarmamış olacak ki yeni saldırıları çeteler eliyle organize etmektedir.” şeklinde konuştu.

Yunus Genç “Siyonist terör rejimi, sistemli bir şekilde hem Müslüman kanı dökmeye hem de adım adım Mescid-i Aksa’yı ve Filistin topraklarını işgal etmeye devam etmektedir. Amacı Aksa’yı yıkmak, yerine Süleyman Mabedi’ni inşa etmektir. Kudüs'e nefes aldırmak istemeyen terör devletinin aralıksız saldırıları karşısında bütün dünya alçakça bir sessizlik içinde.  BM susuyor! Sözde medeni dünya susuyor! Uluslararası toplum susuyor! Sözüm ona prestijli uluslararası insan hakları örgütleri susuyor! Batının demokrasi ve özgürlük havarileri susuyor. Hepsini anladık da ümmet de susuyor! Biz sustukça saldırının şiddetini artıyorlar. Mescid-i Aksa’ya saldırı, ümmetin değerlerine açık bir meydan okumadır. Bu cesareti sessizliğimizden, tepkisizliğimizden alıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa ve Kudüs mücadelesinin yalnızca Filistinlilerin omuzlarına yüklenemeyeceğini belirten Yunus Genç  “ Her bir Müslüman, zamanın ve şartların ruhuna münasip şekilde Kudüs ruhunu ortaya koymalıdır. Müslüman yürekler birleşmiş, Filistin’de fiili bir dua olmuşken bize de kendi şehirlerimizde meydanlarda kavli dua olmak düşmektedir. Bütün yüzlerin çevrildiği Türkiyeli kardeşlerimizi, siyasilerimizi, sivil toplum örgütlerimizi bir araya gelerek; İlk kıblemiz, isramız, göz bebeğimiz, kalbimiz, vicdanımız, onurumuz ve kırmızı çizgimiz Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya çağırıyoruz. İsrail şunu unutmasın ki; Bizler Mescid-i Aksa için, Kudüs için, Gazze için, Filistin için bedeller ödedik. Mavi Marmara’da şehitler verdik. Kudüs’ün akıbeti bizim hayat mücadelemizin tam merkezindedir.  Ve bizler yeniden bedel ödemeye hazırız ve hep hazır olmaya devam edeceğiz! Akın akın zafere koşacağız. Aksa’yı özgürlüğüne kavuşturacağız.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:37
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:34
Yatsı 20:59
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı