AGD'den kampüslerde intifada ateşi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Üniversite Komisyonu'nun çağrısıyla Gazze'de yaşanan soykırıma karşı Türkiye genelindeki tüm üniversitelerde çadır nöbeti tutuluyor.

GÜNDEM 04.05.2024, 04:40
1
AGD'den kampüslerde intifada ateşi
ABD’nin en büyük ve köklü üniversitelerinde Filistinli mazlumlar için seslerini yükselten üniversite öğrencileri, ABD ve İsrail yönetimlerini telaşa sevk etti. Siyonist İsrail rejiminin ABD yönetimine üniversitelerdeki gösterileri durdurma çağrısının ardından ABD polisi, vicdanlı üniversite öğrencilerine şiddet uygulamaya devam ediyor.

ABD'nin birçok saygın üniversitesinde gerçekleştirilen protesto eylemleri, Türkiye'deki üniversitelerde de görülmeye başladı. AGD'nin öncülüğünde ve çağrısıyla kampüslerde intifada ateşi yakan üniversite öğrencileri, Filistin direnişine destek olurken Siyonist İsrail rejimine de tepki gösteriyor. Gazze'de yaşanan soykırıma karşı Türkiye genelindeki tüm üniversitelerde çadır nöbeti tutulurken kampüslerden gelen görüntüler tam anlamıyla övünç kaynağı niteliği taşıyor.

Anadolu Gençlik Derneği Üniversite Komisyonu, ABD'nin birçok saygın üniversitesinde gerçekleştirilen protesto eylemlerine polis müdahalesinde bulunulmasının ardından açıklama yapmıştı. Türkiye’nin en büyük öğrenci hareketi olarak ABD’deki vicdan sahibi üniversite öğrencilerinin selamlandığı açıklamada ABD'nin sözde özgürlükler ülkesi olmasına da dikkat çekildi. Anadolu Gençlik Derneği Üniversite Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, "Columbia Üniversitesi’nden ilhamla Teksas ve diğer üniversitelerde de Gazze’deki soykırımı lanetleyen üniversite öğrencilerinin, ‘özgürlükler ülkesi’ ABD’de uğradığı polis şiddetini kınıyor ve Türkiye’nin en büyük öğrenci hareketi olarak ABD’nin vicdan sahibi üniversite öğrencilerini selamlıyoruz” denilmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:21
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:49
Yatsı 21:19
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı