Ahmet Nur Çebi: TFF bu kararı almıştır, değiştirilebilir

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, ligden çekilen takımlara ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı kararla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

SPOR 31.03.2023, 14:05
Ahmet Nur Çebi: TFF bu kararı almıştır, değiştirilebilir
Ahmet Nur Çebi, TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.
Ahmet Nur Çebi TFF'nin deprem nedeniyle ligden çekilen takımlara ilişkin aldığı kararla ilgili olarak, "Türkiye Futbol Federasyonu bu kararı almıştır, değiştirebilir. Lig devam ediyor. Değiştirilmesini talep ediyoruz, adil bulmuyoruz. Yaklaşık 7 takımın şu anki uygulamanın doğru olmadığını, ligden çekilen takımların maçlarının yok hükmünde olması gerektiğini belirtti. 4 takım da kararı doğru bulduklarını ifade etti. Toplantıda olmayan 6 takıma sorulmasına karar verildi. Son durum ne bilmiyorum. Kulüpler bugün akşama kadar görüşlerini belirtecek. Nasıl bir karar çıkacak bilmiyorum. 7 kulüp içerisinde belki 1-2 tanesi puan olarak avantajlı gözükse dahi diğer 5-6 tanesinin kısmen zarar görmesine ve bu işten hiçbir menfaat sağlamasına rağmen bu durumun adaletli olmadığını söylemeleri ilginçti" dedi.
Yabancı kuralıyla ilgili kısıtlamayı eleştiren Çebi, "Yabancıların sayısını kısıtlayarak yerlililerin oynamasını dikte edersiniz aslında yerli oyuncularımızın önünü kapatıyorsunuz. Bunu yapmayın dedik. Çünkü Türk futbolcularımızın yer bulabilmesi için rekabet etmesi gerekir dedik, anlayan olmadı. 8+3 kuralı devam edecek dediler. Çok büyük bonservis bedelleriyle ödeyip transferler yaptık. Birçok kulüp bizim gibi yerli oyuncuları mecbur kalıp kadrosuna kattı. Bunun sonucunda yabancı sayısı kalksın diyorlarsa yerli oyunculara ödediğim bonservis bedellerinin öderlerse itiraz etmem. O oyuncular bende kalmak şartıyla" ifadelerini kullandı.
Onur Bulut'un transferine ilişkin de konuşan Ahmet Nur Çebi, şu ifadeleri kullandı:
"Her iki taraf da kendisinin haklı olduğunu düşünüyor. Ben en başından beri sessiz kaldım. Kayserispor çok değerli bir kulüp. Maalesef başkan ve yöneticilerinin kırıcı söylemlerde bulunduğunu hatırlıyorum. Oyuncu üzerinde çok tatsız şeyler söz konusu. Sadece şunu söylemek istiyorum, herkesin bildiği bir şey var. İmza atıyorsanız ve sonrasında imza yetkisi yok diyorsanız, bunun adı karşınızdaki insanı kandırmaktır. Emek veren bir futbolcu. Umarım UÇK doğru bir karar verir.İyi bir ara transfer dönemi geçirdiklerini belirten Ahmet Nur Çebi, "Ben öyle çok karışan bir başkan değilim. Sonuç itibariyle hocanın da gelişinin sezon ortasında olmasının zararını yaşadığımızı düşünüyorum. Kısa sürede bunu telafi ettik. Ara transfer dönemini iyi geçirdiğimizi düşünüyorum. Hemen hemen bunun katkılarını görmeye başladık. Gelen arkadaşlarımız şampiyonluğa giden bu yolda katkı sağlıyor. Çok zorlu bir rekabet olacağını düşünüyorum."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı