Akdamar Adası: İlkbaharda kartpostallık manzaralar

Van Gölü'nün turkuaz sularında adeta bir mücevher gibi parlayan Akdamar Adası, tarihi zenginliği ve doğal güzellikleri ile her mevsim büyüleyici bir atmosfere sahip. İlkbahar geldiğinde ise badem ağaçlarının bembeyaz çiçekleri adaya ayrı bir güzellik katıyor ve görsel bir şölen sunuyor.

AİLE 12.04.2024, 12:35
1
Akdamar Adası: İlkbaharda kartpostallık manzaralar
Van Gölü'nün turkuaz sularında bir inci gibi parlayan ve Vaspurakan Kralı 1. Gagik tarafından 915-921 yıllarında yaptırılan Akdamar Adası, tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmaya devam ediyor.
Van’da, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Gevaş ilçesindeki Akdamar Adası, İlkbahar mevsiminde ise badem ağaçlarının bembeyaz çiçekleriyle süslenen ada, adeta görsel bir şölen sunuyor.
Gevaş ilçesinden yaklaşık 20 dakika süren tekne yolculuğunun ardından ulaşılan ada, her mevsim yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Bu eşsiz manzaranın tadını çıkarmak ve unutulmaz fotoğraflar çekmek için adaya akın eden yüzlerce yerli ve yabancı turist,  eşsiz manzarada fotoğraf çektiriyor. Gölün mavi suları, Artos Dağı’nın henüz erimemiş karları ve badem ağaçlarının rengarenk çiçekleriyle bütünleşen ada ve üzerindeki tarihi kilise, fotoğraf meraklılarının da ilgisini çekiyor. Kentin tarihi ve doğal güzelliklerini görmeye gelenler, Van Gölü’nün eşsiz maviliği ortasındaki Akdamar Adası ve üzerindeki kiliseyi ziyaret etmeden bölgeden ayrılmıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:40
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı